Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 02:49:16

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 90
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 78
Total: 78

Yolu aydınlatma, asfaltlama veya parke döşeme yetkilisi kim

Başlatan ü.y.e., 26 Mayıs 2016, 03:38:29

« önceki - sonraki »

ü.y.e.

Merhabalar,
İl özel idaresi yetkisi sınırlarında bulunan köyümüzde kamuya açık olan aydınlatma açısından 500 metre uzunluğunda asfaltlanması veya parke taşı döşenmesi açısından 575 metre kadastroda gözükmeyen fakat yaklaşık 2,3 hafta önce tapu kadastrocuların ölçüp biçtiği ikimahalleyi birleştiren yolumuz var. Bu yolun hiçbir aydınlatılma direği aydınlatma hattı armatürü yok. Direklerin dikilmesi  35 metre arayla 14 adet aydınlatma armatürleri takılması için enerji bakanlığına dilekçe gönderdim. Bakanlık ilgilisi olarak tedaş'a,  tedaş da ilgilisi olarak başkent elektrik şirketine gönderdi. Başkent elektrik, genel aydınlatma yönetmeliğine göre yetki alanları dışında kaldığı için aydınlatma direkleri dikilmesini hat çekilmesini ve armatür takılmasını red etti. İl özel idaresine dilekçe gönderdim fakat biz elektrik işine bakamayız köyün diğer elektrik direklerini ve aydınlatmalarını bizmi  yaptık elektrik şirketi sizi kandırmış diyor. Burada elektrik direklerini dikmek hattı çekmek ve direklere aydınlatma armatürlerini takmak kimin görevi ve yetkialanında?. Yine aynı yol çakıllı yol fakat aşırı tozmakta bu nedenle asfaltlanması veya parke taşı döşeme işlemini il özel idaresi yapmak zorundamıdır değilmidir?

Not: Köy muhtarı yolun henüz kayıtlarda yok gözüktüğünü söylüyor. Muhtemelen henüz daha kayıtlara geçmemiş. (kayıtlara geçtiğinde veya geçmediğinde yetkili kurum değişirmi ??)
Eğer kayıtlara geçmesede 1984-85 yıllarında bu kamunun kullandığı yolu açan yine devletin grayderi, ve çakıllayan devletin siyah plakalı resmi kamyonlarıydı. bu yol kamuya açık herkesin kullandığı bir yol. Kişiye özel bir yol değil. Bu durumda bu yolu aydınlatamayız bu yolu asfalt veya parkeleyemeyiz deme hakları varmı hukuki haklarımız nedir köy halkı olarak?. maddelere de dayanarak açıklarsanız sevinirim.