Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 16:37:05

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 78
Total: 78

Kiracı temiz teslim aldığı daireyi aşırı pis olarak bırakıp kaçtı

Başlatan atael29, 18 Şubat 2017, 21:03:28

« önceki - sonraki »

atael29

Merhaba,
Müstakil bir binada yer alan iki katı Aralık 2015de kiraya verdim. Birkaç ay sonra komşulardan kiracıların kedi köpek beslemeleri nedeniyle şikayetler almaya başladım. Kiracı evde 3 köpek ve çok sayıda kedi besliyormuş. Mahalleli köpeklerin sesinden ve kötu kokudan çok şikayet ettiğinden durumu kiracılara anlattım ve tahliyelerini istedim. Çıkacaklarını fakat sağlık sorunlardan dolayı bu durumun biraz gecikeceğini söylediler ben de kabul ettim. Birkaç gün önce yan bina komşusu arayıp evin boşaltıldığını söyledi. Eve gittiğimde anahtar kapının üzerindeydi. Kokudan eve girilecek gibi değildi. Her iki kat kedi köpek pisliği ile doluydu. Kendilerine yeni badana edilmiş olarak teslim edilen evin duvarları pislik içerisinde, yeni kapılar, mutfak dolabı hayvanların diş izleri ile doluydu. Ayrıca son ayın kirasını da ödemeden kaçtılar.
Kira kontratı mevcut. Kontratta kefil olarak kiracının annesinin de adı mevcut.
Sormak istediğim böyle bir durumda ne yapmalıyım? Verilmeyen kirayı geçtim evde en az 5.000 TL lik masraf var. Kiracı olan anne-kız ve her ikisi de emekli. Özellikle masrafları tahsil etmek için ne yapmalıyım? Evin temiz teslim edildiğine emlakçı da şahittir.
Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

kilimanjaro

Merhabalar. Şayet bu kişilerden alacağınızı tahsil edebileceğinizi düşünüyorsanız (ki emekli maaşı üzerine haciz konulamaz, para eden ev eşyalarını da haczedemezsiniz; buna göre değerlendirmesini yapın), dairede oluşan zararı mahkeme yoluyla tespit ettirerek bu kişilere karşı zararın giderilmesi ve ödenmemiş kiranın tahsili için dava veya icra takibi başlatabilirsiniz. Tahsilat noktasında umudunuz zayıfsa, yasal yollara müracaat etmek, boşuna masraf yaparak zararınızı arttırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Allah kolaylık versin...
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.