Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

18 Nisan 2024, 04:49:36

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,820
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 85
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 87
Total: 87

UYUŞTURUCU VE UYARICI MADDE SUÇLARINDA ETKİN PİŞMANLIK

Başlatan nightwalker, 20 Eylül 2017, 13:24:18

« önceki - sonraki »

nightwalker


UYUŞTURUCU VE UYARICI MADDE SUÇLARINDA ETKİN PİŞMANLIK

Güncel hayatın her aşamasında, köşe başında, en salaş yerlerde, en lüks mekânlarda ve akşamları ana haber bültenlerinde hiç eksik olmayan karelerden biri de "uyuşturucu"dur. Dünya gençliğinin maalesef hızla kaydığı uyuşturucu madde bağımlılığına karşı ulusal ve uluslararası mücadelelerin ne denli etkili olduğu da tartışılır durumda.
   
      Her aile, kendi çocuklarını bu illette bulaşmalarını önlemek veya kurtarmak için hususi bir çaba sarf etmek mecburiyetindedir. Ancak; bu habis maddelerin verdiği zevk, kısa süreli ir-rasyonel dalgalanma hissi ve özenti, gençliğin bu maddelere olan ilgisinin önüne geçememektedir.

      Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin ticareti gibi bu maddelerin ticaret maksatlı olarak nakledilmesi, saklanması, depolanması, devredilmesi gibi fiiller de Ceza Kanunumuzda suç olarak düzenlenmiştir. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti suçu ile ilgili daha önce kaleme almış olduğumuz makalemizde , bu konuda kısaca bilgi vermeye çalışmış idik.

      Bu makalemizde ise, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti suçu ile uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak suçlarında etkin pişmanlık hükümleri ile ilgili kısaca bilgi vermeye çalışacağız.

      Unutulmamalıdır ki bu makale, toplumu bilgilendirme amaçlı olarak yazılmış olup, ilgili konuda kısaca bilgi vermekten öte bir iddia taşımamaktadır. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin, bu konuda yazılmış ve kurumumuz tarafından da yayınlanan ayrıntılı yayınlara veya Yüksek Mahkeme kararlarına bakmaları daha uygun olacaktır.

                Makale için tıklayınız: http://yuksekkayalawoffice.com/index.php?page=uyusturucu-etkin-pismanlik
Hukuk ve adalet için...