Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

28 Mart 2024, 17:44:51

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,818
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 115
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 71
Total: 71

emekli maaşı kesintisi

Başlatan oik, 23 Kasım 2017, 14:30:12

« önceki - sonraki »

oik

birkaç bankaya kredi kartı ve kredi borcum var. ödeme durumum yok. son iki aydır emekli maaşımın yattığı banka rızam muvakatım ve herhangi bir yapılanma olmadığı halde emekli maaşımdan kesinti yapıyor. şubeye gittiğimde biz keseriz hakkımız var diyor ve hukuki dayanağını söylemiyor. bende bilgi edinme hakkımı kullanmak için dilekçe verdim. telefon ile aramadıklarına göre veya mail de atmadıklarına göre sanırım yazılı cevap verecekler.
1- emekli maaşımı kesme hakları var mı? adliye sarayında kime danıştıysam emekli maaşımın kesilemiyeceği yönünde cevaplar oldu.
2- devamlı olarak telefon ve mail ile aranıyorum. günde en az on kere. attıkları mail örneği şu. 15 saniye önce geldi ".........adresinizde haciz islemi baslatilmasi icin kurum avukatimiz yetkilendirilmistir. Islemleri durdurmak icin hemen bizi arayiniz." evimide aramaktalar hatta çocuklarımıda bazen arıyorlar. bu şekilde davranma hakları varmı. telefon ettiklerinde hakaret bile ediyorlar. bunları önleyebilirmiyim.

oik

önce adliye sarayına gittim. haciz müdürlüklerine başvurdum. herhangi bir haciz kararı olup olmadığını öğrenebilmek için. fakat çok karmaşık. oradan bana hangi haciz müdürlüğünün kararı aldığını en kolay banka dan öğrenebilirsiniz dediler. bende defalarca gittim fakat yetkileri olduğunu ve banka genel müdürlüğü tebliğine göre işlem yaptıklarını söylediklerini söyledim. adliye sarayı icra memurluğu çağlayan, Bakırköy, anadolu ...saydı. ben tekrar bankaya gittim. yine aynı cevabı aldım.
eve geldiğimde internete girip bilgi edinme hakkı ile ilgili haberleri araştırdım. dilekçe örneğini indirdim. yazıcıdan çıkartıp doldurup bankaya verdim. aldıkları tarih ve memur ismi olmak üzere bir fotokopisini aldım. bana yine aynı şeyleri söylediler ve bunu kaldırmak için müdür beyle görüşmek zorunda olduklarını ifade ettiler.  bir hafta sonra yine gittim ve görüşemediklerini söylediler iki gün sonraya randevu verdiler ve gittim. biraz konuştuktan sonra şu an kaldırıyoruz dediler. ama kestikleri 2 ay sık kesintiyi vermeye yanaşmadılar. bir daha kesilir mi onada garanti vermediler. bu arada promosyonumu sordum. onunda başvurusunu yaptım. hak ettiğim miktarı da söyleyeceklerini ve onuda keseceklerini söylediler.
1. kesmeye yetkileri olsaydı niye kaldıdılar. (maaş aldığımda bakacağız) eğer varsa bir haciz kararı oda hesaba ait ve icra müdürlüğüne hesaba yatan paranın emekli maaşı olduğunu belirtmeden mahkemeye eksik bilgi vererek çıkartmış olduklarını zannediyorum. kestikleri ve kesecekleri promosyonumu nasıl geri alabilirim. nereye dava açmam gerekir.
2. sürekli telefon ile aranıyorum evimi de arıyorlar bir iki çaldırıp kapatıyorlar. sms ler de cabası. böyle hakları var mı. bir yerde baroya şikayet edilebilineceğini okumuştum. ne yapabilirim.