Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

29 Mart 2024, 12:27:21

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,818
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 103
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 93
Total: 93

Kira Hukuku - Ev sahibinin depozitoyu iade etmemesi

Başlatan ElifO, 24 Kasım 2017, 15:58:01

« önceki - sonraki »

ElifO

Arkadaşlar merhaba, eski kira sözleşmem hakkında oldukça mağdur durumdayım ve ne yapacağımı bilemiyorum. Burada paylaşmak istedim, birkaç tavsiye almak adına... Şimdiden teşekkür ederim.
Olay şu şekilde;
Ben Türkiye'ye yabancı öğrenci olarak geldim, ailem yok orada yalnızım, 4 senedir orada okuyordum, şu an ise başka bir ülkedeyim.
Benim bir yıllık kira sözleşmem vardı, sözleşmeye göre Ağustos'ta bitiyormuş kontrat, ama unutmuştum bitiş tarihini, o yüzden 15 gün önce ben çıkıyorum diyemedim. Ama emlakçıya Mayıstan beri hatta daha öncesinden beri diyordum yurt dışına gideceğim o yüzden alt kiracı bulsak olur mu vs diye. Yani o önceden beri böyle bir durumun olduğunu biliyordu.
Her neyse, Temmuz oldu ben 27sinde gidip kesin çıkıyorum dedim ama aynı zamanda da bir ay fazla kaldım evde, ev sahibi ok dedi, zamlı da ödedim kirayı, o bir aydan önce de çıkacağımı bilmiş oldu. Bana tabi Eylül'e kadar kalabilirsin dedi, hatta istersen sıkışırsan daha fazla da kal dedi, sonuç olarak 4'üne kadar kaldım, evi düzgün teslim ettim. Hatta kiralarımı hiç aksatmadım, genelde erken ödedim, evde hiçbir hasar yok.
Şimdi ben çıktığımda ev sahibi bana ilk kiraya verilmeden depozitoyu da veremem sözleşmede de yazıyor dedi, ama sözleşmede öyle bi şart yoktu. Ben de beklerim dedim o zaman iyilik olsun diye. 2 ay sonra tekrar sordum bana « ben zarardayım, ev iki aydır boş, şu kadar aidiat şu kadar kira zararım var, avukatımla konuştum istersem bu miktarı senden talep edebilirim » (yaklaşık 3 bin lira talep edebilirim diyor, benim depozitom 1700 lira). Emlakçı da ev sahibine demiş bu fiyata kiracı bulamazsınız diye, dedidğine göre araları bozulmuş, kendisine gittiğimde ben aradan çıkıyorum sen kendin hallet dedi. Şu an ise benimle hiçbir şekilde iletişime geçmiyor, sanırım numaramı da engelledi. Ondan da bilgi veya yardım alamıyorum, sonuçta emlakçı olarak aracılık etmesi gerekiyor.
E şimdi ben orada da değilim, gidip konuşamıyorum da, telefondan da iletişime geçemiyorum. Ortada 1700 liralık bir alacağım var ama nasıl alabilirim, alabilir miyim, zamanaşımı sıkıntısı var mı olayımda bilmiyorum.
Son bilgilerime göre dairedeki "kiralık" afişi kaldırılmıştı, internetteki ilanlar da aynı şekilde. Emlakçıyı arayıp sorduğumuzda da "orada yerimiz yok" demiş, anlaşmayı mı bozdu ev sahibiyle acaba onu da bilemiyorum.

Sizden ricam, lütfen, herhangi bir bilgisi olan, bana öneride bulunabilecek biri varsa lütfen geri dönüş yapmanız. İyiniyetimden dolayı şu an mağdur durumuna düştüm, elim kolum bağlı bir şey de yapamıyorum. Emlakçı ve ev sahibi de biliyor Türkiyede ailemin olmadığını, yurt dışında olduğumu, sanırım bundan yararlanmaya çalışıyorlar.
Umarım bir şekilde bu sorunu halledebiliriz...

Çok teşekkür ederim!!