Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

19 Mart 2024, 13:26:11

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,817
  • Toplam Konu: 4,360
  • Online today: 108
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 62
Total: 62

Bankaların Birleşme, Devir, Bölünme ve Hisse Değişimi Yönetmeliğinde Değişiklik

Başlatan de_legibus, 02 Aralık 2017, 02:00:00

« önceki - sonraki »

de_legibus

BDDK tarafından, Bankaların Birleşme, Devir, Bölünme ve Hisse Değişimi Hakkında Yönetmeliği yeniden düzenlendi. İlgili yönetmelik, 16 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların kısmi bölünmesi için izlediği şartı revize etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından düzenlenen yönetmelik, kısmi bölünmelere uygulanmayacak. Düzenlenen yönetmelikte, kısmi bölünme için "bölünen bankaların ortaklarının devralan bu şirketlerdeki payları ve hakları edinmesi" koşulu eklendi.

BDDK tarafından yapılan düzenlemelerle, bir bankanın tüzel kişiliği sona ermek kaydıyla tüm malvarlığının bölümlere ayrılmak suretiyle birden fazla banka, finansal kuruluş veya diğer anonim şirketlere devredilmesini tam bölünme olarak değerlendiriliyor.

Bir bankanın malvarlığının bir veya birden fazla bölümünün bankanın infisah etmesine neden olmayacak şekilde banka, finansal kuruluş veya diğer anonim şirketlere devredilmesi ve banka ortaklarının bu suretle, devralan bu şirketlerdeki payları ve hakları iktisap etmesi ise kısmi bölünme olarak değerlendiriliyor.

Ayrıca, kısmi bölünmelerde bankanın ödenmiş sermaye miktarı kanunla tanımı asgari sermayeden az ise aradaki farkın üç ay içerisinde banka ortakları tarafından bölünen banka sermayesinin nakden artırılması suretiyle karşılanacağına ilişkin taahhütte bulunulması gerekecek. Devralan banka sermayesinin bölünen bankaya ve bankanın ortaklarına verilecek hisseler ölçüsünde artırılması kuralından da bankaya eklenen kriter çıkarıldı; sermaye, bölünen bankanın ortaklarına verilecek hisseler ölçüsünde artırılacak.