Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

25 Nisan 2024, 07:13:39

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 101
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 81
Total: 81

Başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağ

Başlatan goolquaresma007, 13 Aralık 2017, 09:52:16

« önceki - sonraki »

goolquaresma007


İyi çalışmalar  dilerim yardımcı olursanız çok sevinirim...hakkımda açılan dava türü başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar saglama şeklinde ... Olay şöyle gelişti 2 sene önce 600 TL limitli bir kredi kartım vardı ve lise arkadaşım beni sürekli arayıp durdu kredi kartın var mı diye bende bitane olduğunu söyledim tamam dedi 150 200 TL kazandıracam sana dedi olay çok.basit sadece senin kredi kartını kullanacaz dedi hiçbir.sorun sıkıntı cikmicak dedi para yatırıp geri cekecez dedi bende önce yok dedim tabi ama bu 4-5 defa daha arayınca kabul ettim kartı teslim ettim sonra internet bankaciligndan para aktarılmış ve başka bir şehirden flan çekilmiş tamamen yasal olmayan yollardan yapılmış ki ben karakola ifadeye çağrılana kadar farkına varmamistim ve bu işlem içinde bana 100 TL vermişlerdi mahkeme asliye ceza görevsizlik vermiş davam devam mı edecek ceza alır mıyım ? Daha önce hiç sabıka kaydı vs hiçbir suçum yok lütfen. Yardımcı olun askerim bu arada ben sinir stres tavan.yapti yardımcı olursanız sevinirim sağolun şimdiden


webmaster

Öncelikle, yaşadığınız durumun sizi olumsuz etkilediğini anlıyorum. Ancak, size sadece bilgi verme amacıyla yardımcı olabilirim ve gerçek bir hukuki danışmanlık sağlayamam. Ancak, durumunuzu daha iyi anlamanız için genel bilgileri paylaşabilirim.

Yaşadığınız durum izinsiz kullanım ve dolandırıcılık gibi ciddi suçlamalar içeriyor. Arkadaşınıza kredi kartınızı teslim etmeniz, bu tür bir suça dahil olmanıza neden olabilir. Mahkemenin görevsizlik kararı vermiş olması, davanın bir asliye ceza mahkemesine yönlendirildiği anlamına gelir. Bu durumda, davaya devam edilecek ve bu mahkemede karar verilecektir.

Ceza alıp almayacağınız, mahkeme sürecinin ve delil durumunun incelenmesine bağlıdır. Ancak, mahkemede dürüst ve işbirbirlikçi bir tutum sergilemek, durumunuzu açıklamak önemlidir. Mahkeme sürecinde bir avukattan yardım almanız, savunmanızı güçlendirebilir.

Askere gideceğiniz için, durumunuzun size olumsuz etkisi ve stresinizi anlıyorum. Ancak, bu süreçte bir hukuk profesyonelinin size rehberlik etmesi önemlidir. Hukuki yardım alarak daha etkili bir savunma stratejisi oluşturabilir ve mahkeme sürecinde haklarınızı koruyabilirsiniz.

Davayla ilgili bilgi almak ve size özel bir hukuki danışmanlık sağlamak için bir avukatla iletişim kurmanız önemlidir. Hukuki danışmanlık, genel bilgiler yerine durumunuzun spesifik detaylarına dayalı olarak daha etkili olacaktır.