Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

20 Nisan 2024, 01:23:59

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 90
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 70
Total: 70

Nar yemek zahmetli ama faydası çok

Başlatan kilimanjaro, 24 Aralık 2009, 21:05:59

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan nar, grip başta olmak üzere kolesterol, tansiyon, ishal gibi birçok hastalığa yakalanma riskini en aza indiriyor.

Yorgunluğu gideren nar, kansere neden olan serbest radikallerle savaşan koruyucu bir etki gösteriyor. Özel Konya Farabi Hastanesi Diyet ve Beslenme Uzmanı Hilal Acar, 1 su bardağı nar suyunun günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 25'ini karşıladığını söyledi. Narın C, B1 ve B2 vitaminleri ve potasyum bakımından çok zengin olduğunu belirten Acar, "Nar ayrıca bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek antosiyanlar ve flavonoitler içerir. 100 gram narın içerisinde 259 miligram potasyum, 63 kalori, 8 miligram C, binde 3 de B2 vitamini bulunuyor." dedi.

Hilal Acar'ın verdiği bilgilere göre, nar, içerdiği antioksidanlar sayesinde gribe neden olan virüsleri zararsız hale getirmeye yardımcı oluyor. Antioksidan etkisi yeşil çay, portakal gibi besinlerden üç kat daha fazla. Bakteri kaynaklı enfeksiyonlara karşı da koruyucu etkisi kanıtlanmış bir meyve. Gripten korunmak için tablet şeklinde vitamin almak yerine nar yiyerek daha fazla antioksidan madde ve C vitamini sağlanabilir. Bu şekilde kansere neden olan serbest radikallere karşı vücudu koruyacak bir silah görevini de üstlenir.

Narı yemesinin zahmetli olduğunu, ancak sağlığa olan faydaları düşünülerek tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Hilal Acar şöyle konuştu: "Narı meyve olarak tüketebileceğimiz gibi suyunu sıkıp içmek de sağlık açısından oldukça faydalıdır. Suyunu sıkarken zar kısmındaki faydalı bileşiklerin de suyuna geçerek antioksidan etkisini artırmış oluruz. Narın tanelerini tatlılarda, kompostolarda kullanarak yiyeceklerimize lezzet katmış olduğumuz gibi, nar ekşisi olarak sos şeklinde salatalarda kullanırsak bağışıklık sistemimizi daha fazla kuvvetlendirmiş oluruz." ZAMAN

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=927000&title=nar-yemek-zahmetli-ama-faydasi-cok
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro

Narın meme kanseri riskini azaltabildiği bildirildi.

Bilimadamları, laboratuvarda yapılan testlerde, narın içindeki "ellagitannins" adlı kimyasalların, kanser hücrelerinin çoğalmasına sebep olan östrojen hormonunun üretimini engellediğini belirlediler.

Araştırmanın, meme kanserine karşı yeni ilaçların geliştirilmesinin yolunu açabileceğini belirten bilimadamları, bu esnada bu mevyeyi daha çok tüketmenin yararlı olabileceğini kaydettiler.

Daily Telegraph'taki habere göre uzmanlar, faydası olması için bu kimyasallardan ne kadar gerektiğini henüz bilmediklerini belirttiler.

Ohio Devlet Üniversitesi Dahiliye Bölümü profesörü Gary Stoner, araştırmada, etki göstermesi için "görece yüksek seviyede ellagitannin bileşimine" ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Araştırma, Amerikan Kanser Araştırma Kurumunun yayın organı "Cancer Prevention research"de yayınlandı.

http://www.stargazete.com/yasam/nar-ye-kanserden-korun-haber-236218.htm
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro

Nar suyunda bulunan kanser hücrelerinin seyrini önleyen bileşenleri keşfeden bilim adamları, kanseri önlemede yeni tedavilerin yolda olduğunu söylediler.

California Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, nar suyundaki bileşenlerin kanser hücrelerini zayıflattığını belirlediler. Bu çalışmanın kanser metastazını önlemek için yeni tedavilere öncü olabileceği kaydedildi.

Laboratuarda oluşturulan prostat kanseri hücreleri üzerinde nar suyu kullanan araştırmacılar, nar suyundaki aktif bir grup bileşenin metastatik prostat kanseri hücrelerinde hücre yapışması ve göçünde moleküler etkiye sahip olduğunu tespit ettiler. Bilim adamları, şimdi nar suyundaki kanseri engelleyici bileşenleri değiştirebileceklerini, fonksiyonlarını geliştirebileceklerini ve onları prostat kanserin yayılmasını önlemede daha etkili hale getirebileceklerini açıkladılar. Bunun da daha etkili ilaç tedavileri için bir öncü olduğu belirtildi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1065026&title=iste-kanser-tedavisinin-yeni-anahtari
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.