Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

29 Mart 2024, 14:41:28

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,818
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 103
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 80
Total: 80

Adıma kayıtlı iş yerimde çalışan borçlu akrabam için iş yerime hacze geliyorlar!

Başlatan dsukru, 07 Şubat 2010, 23:47:40

« önceki - sonraki »

dsukru

Annemin dayısının oğlunun birikmiş çok borcu olduğu için dükkanı nı kapattı. Başka bir yerde benim adıma bir dükkan açtı. Bu dükkanda kendiyle ilgili hiç bir şey yok yani ne vergi levhası ne kira sözleşmesi falan filan. Her şey benim üzerime vergi levhası,yazarkasa fişi,Kira Sözleşmesi,resmi gazetede yayınlanan belge(resmi gazete)... yani herşey. Ama sadece eski işyerinin adını değiştirmedik onun içinde işyerinin isminin başına "YENİ"  KOYDUK. Buna rağmen nasıl oluyor ediyorsa 3 defa bahsettiğim Annemin Dayısının oğluna ait borçlular İCRA'ya geliyor. Tebligat falan da yok. Eğer Tebligat olsa zaten almıcaz burda öyle biri yok diye. Burdaki malları yazıp yedi emin olarak bırakıp gittiler. İlk gelende malları götürmeyi tercih edip başka yere yedi emin bıraktı. Yani DİYECEĞİM O Kİ BİZDE GEREKEN İTİRAZIMIZI YAPTIK BUNLARIN BURAYA GİRMELERİ DAHİ YASAL MI SONUÇTA BAŞKA BİRİNİN BORCU,İKİNCİ SORUM DA MAHKEME NASIL BİR KARAR VERİR BELGE ÜZERİNDE YASAL SAHİBİ KİMSE ONA GÖRE BİR KARAR MI VERİR YOKSA, YOKSA HİÇ BİR BELGEYİ KABUL ETMEYİP RESMİ BELGELERİ ÇİĞNEYİP ORGANİK BAĞLANTISI VARDIR İCRANIN DEVAMINA MI DER? EĞER OLUMSUZ BİR KARAR ÇIKARSA BUNDAN SONRA GELEN BAŞKASININ HER BORCU BANA MI KALMIŞ OLUYOR. YADA OLUMLU ÇIKITĞINDAN İCRANIN DURDURULMASINA İBRASİNİ BUNDAN SONRA GELECEK HER İCRA MEMURUNA GÖSTERİP MAHKEME BURANIN BENİM OLDUĞUNA KANAAT GETİRMİŞTİR BU KARARLA İCRA MEMURU OLARAK İCRAYA KABİL YER DEĞİLDİR DEMESİ GEREKİR Mİ?LÜTFEN CEVABINIZI BEKLİYORUM SAYGI VE SEVGİLERİMLE...

Avukat

Merhabalar... Anladığım kadarıyla akrabanızın borçları bir şirkete ait değil, şahsi borç niteliğinde. Keza yeni açtığınız iş yeri de bir şirket değil, şahıs firması... Akrabanızın borcu şahsi borç olduğuna göre, bu borç nerede olursa olsun akrabanızı takip edecektir, bundan kaçış yok maalesef. Yani ortada hiç muvazaa olmasa ve akrabanız kendisiyle hiçbir irtibatı olmayan bir yerde işe girmiş olsa bile, böyle bir iş yerine hacze gidilemeyecektir ancak bu kez de akrabanızın işverenine aylık maaşın 1/4'ünün haczi için yazı gönderilecektir. Dolayısıyla tablo özet olarak şu şekildedir: Şayet akrabanız sizin adınıza açılan yeni iş yerinde haciz esnasında iş yerinde bulunup da haciz memurlarının muhatabı olmuşsa, bu durum, bu iş yerinin gerçekte akrabanıza ait olduğunun bir delili sayılır ve burada haciz yapılmasının önünü açar. Ancak tüm evrakların sizin adınıza kayıtlı olması da bu iş yerinin sizin adınıza kayıtlı olduğu yönünde bir delil oluşturacaktır. Karşılıklı olarak sunulacak diğer delilleri de gözeterek mahkeme bu iş yerinin/iş yerindeki malların size mi yoksa akrabanıza mı ait olduğu hususunda bir karar verir. Burada karşı taraf, örneğin sizin böyle iş yeri açacak kadar maddi birikime sahip olmadığınızı, olayın tamamen muvazaadan (danışıklı dövüş) ibaret olduğunu, vs. iddia edebilir. Özetle, iş yerindeki tüm belgelerin sizin adınıza düzenlenmiş olması, o iş yerinin size ait olduğunu gösterir fakat haciz esnasında akrabanızın iş yerinde bulunması, akrabanızın haciz esnasındaki beyanları, akrabanızın iş yerindeki görevi, sizin maddi birikiminiz gibi hususlar mahkemenin vereceği kararı etkileyebilecek olan hususlardır. Mahkeme, şayet bu iş yerinin gerçekte akrabanıza ait olduğuna karar verir ve bu karar kesinleşirse, her ne kadar tarafları farklı olan her dava için ayrı bir yargılama yapılacak olsa da, bu yöndeki bir kararın karşı tarafça delil olarak mahkemeye sunulduğu her dava çok büyük ihtimalle aleyhinize neticelenecektir. Son olarak akrabanıza ve size geçmiş olsun diyorum.

Önemli not: Çok kısıtlı ve yanıltıcı olabilecek bilgilere istinaden yapılan yukarıdaki değerlendirmeler, bu bölümde yer alan konu hakkında kişileri en temel düzeyde bilgilendirme amacına matuftur. Bu tür konular her yönden ayrıntılı bir şekilde inceleme/araştırma yapılmasını gerektirir ve bu da ancak profesyonel yardım ile mümkün olabilir. Bu sebeple haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz ve herhangi bir hak kaybına maruz kalmamanız için bir avukatla anlaşmanızı ve avukatınızın yönlendirmeleri istikametinde hareket etmenizi tavsiye ediyorum.