Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

19 Nisan 2024, 01:42:13

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,820
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 91
Total: 91

İzmir Barosu'nda Cumhuriyetçiler üçe bölündü, seçimi Çağdaş Avukatlar kazandı

Başlatan Avukat, 25 Ekim 2010, 15:57:32

« önceki - sonraki »

Avukat



İzmir Barosu'nda Yapılan Başkanlık Seçimlerini Kesin Olmayan Rakamlara Göre 917 Oyla Çağdaş Avukatlar Grubu'nun Adayı Sema Pekdaş Kazandı.

Sonuçların belli olmasının ardından Çağdaş Grup üyeleri kutlama yaparken, üçe bölünen Cumhuriyetçiler'de ise hüzün hakimdi. Üç adayla seçime giren Cumhuriyetçiler, bundan dolayı seçimi kaybetti. Baro Başkanı ve Cumhuriyetçiler Grubu'nun adaylarından Özdemir Sökmen, seçimlerin netleşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçiler Grubu'nun üçe bölünmesinin bu sonucu doğurduğunu belirterek, grupta aday olan Erdoğan Öztürker ile İlhan Erkul'a isim vermeden kırgın olduğunu açıkladı.

İzmir Barosu'na kayıtlı 5 bin 801 avukat, 2 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanlarını belirlemek için sandık başına gitti. 7 listenin yarıştığı ve Fuar Atlas Pavyonu'nda yapılan seçimler sonucu Çağdaş Avukatlar Grubu'nun listesi seçimleri kazandı. Böylece, Sema Pekdaş İzmir Barosu'nun yeni başkanı oldu.

Pekdaş'ın seçimleri kazandığının belli olmasının ardından Çağdaş Grup üyeleri büyük sevinç yaşarken, özellikle üç ayrı listeyle yarışa katılan Cumhuriyetçiler'de büyük hüzün hakimdi. Sonucun belli olmasının ardından konuşan İzmir Barosu'nun ilk kadın başkanı Sema Pekdaş, "İzmir Barosu'nun bir geleneği var, İzmir Barosu ciddi bir hukuk kurumu olduğunu, hukuksal olarak dik duruşuyla göstermek zorundadır. İzmir Barosu bundan sonra her türlü demokratik muhalefette sesini yükseltecektir. İzmir Barosu'nun her zaman söyleyecek sözü vardır. Baromuz, hukuk devleti mücadelesinde taraf olacaktır. Baronun değişen politikaları elbette olabilir. Baroda tek adam yönetim sistemi olmayacak." dedi.

Cumhuriyetçi Grup'tan Özdemir Sökmen ise kendisine PKK yandaşı yaftası takan Cumhuriyetçi gruptaki arkadaşlarına sitem etti. "Bana bu yaftayı takanlar, Çağdaş Grubun kazanmasından mutlu olmalı" diyen Sökmen, "Bizi bu yaftalarla bölerek iki ayrı liste daha çıkaran arkadaşlarımızın bu sonuca mutlu olmasını istiyorum. Ben hiçbir zaman ayrım yapmadım, Cumhuriyetçileri bölen ben değilim. Bana PKK'lı yaftası takanlar, Çağdaş grubun seçilmesiyle ne yapacak merak ediyorum. Çağdaş grubun fikirleri bellidir ve o fikirlerle İzmir Barosu'nu yönetirlerse baro nereye gider, bunu hep birlikte göreceğiz. Seçmenlere kırgın değilim ama grubumuzu bölerek liste çıkaran arkadaşlara kırgınım. Seçmen bize 'bölünüp parçalanırsanız böyle olur' diye ders vermiştir. Cumhuriyetçi avukatları ben bölmedim. Bir baro başkanı devam etmek istiyorsa ona destek olmak gerekir. Eğer Cumhuriyetçiler olarak 3 değil de 2 listeyle bile seçime girseydik, Çağdaş Grubu bizim yarımız kadar oyu ancak alırdı. Ama üçe bölündük ve sonuç böyle oldu." diye konuştu.

Baroda yapılan seçim sonuçlarına göre, Çağdaş Grubun adayı Sema Pekdaş 917, Cumhuriyetçi Gruptan Özdemir Sökmen 795, Erdoğan Öztürker 758, İlhan Erkul 219, İbrahim Bahçıvancılar 764, Refik Uzun 248 ve Mehmet Seyrek 100 oy aldı.

Sema Pekdaş'ın yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor: Ayşegül Altınbaş, Alper Tunga Aslan, Dilek Demir, Ercan Demir, Mahmut Dikmen, Halil Dönmez, Meriç Kaptan, Ahmet Haşim Öztürk, Sefa Yılmaz ve Özkan Yücel.

(Cihan Haber Ajansı)