Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

29 Mart 2024, 13:32:29

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,818
  • Toplam Konu: 4,361
  • Online today: 103
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 92
Total: 92

Banka THHH kararına itiraz davası açtığını bildirdi.

Başlatan cimaslanbom, 04 Ocak 2013, 22:59:13

« önceki - sonraki »

cimaslanbom

Dosya masrafı ile ilgili bir bankayı THHH şikayet ettim.THHH beni haklı bularak masrafın iadesi yönünde karar verdi.Banka bu karara Tüketici Mahkemesinde itirazda bulunduğunu söylüyor.Banka ile son görüşmemin üzerinden yaklaşık 2,5 hafta geçti.Bu zaman zarfında bana tebligat gelmedi.E-Devlet sitesine baktığımda bana açılmış bir davada görünmüyor.Sizce daha ne kadar beklemeliyim ? Yoksa beklemeden ilamlı icra işlemlerine başlamalımıyım ?

THHH kararını KAŞE-İMZA ve TARİH karşılığında krediyi kullandığım şubeye 30/11/2012 elden teslim ettim.Bu tebligat geçerlimidir ? Tebligat Kanunu 32 maddesine göre geçerli olması gerekiyor diye düşünüyorum.Bunu şu nedenle soruyorum.Banka muhtemelen 15 günlük itiraz süresi içinde itirazda bulunmadı.Onlar muhtemelen THHH'den tebliğ edilen evrağın tarihini baz alıp karşı dava açtılar ve itirazlarını yasal süre içerisinde yaptığını düşünüyorlar.Oysa benim tebligatım 30/11/2012'de yapılmıştı bile.

Yorumlarınız bana yol gösterecektir.Şimdiden teşekkürler.

Avukat

Merhabalar.

Alıntı YapYoksa beklemeden ilamlı icra işlemlerine başlamalımıyım ?

Bana kalırsa başlayın, beklemenize hiç gerek yok.

Alıntı YapTHHH kararını KAŞE-İMZA ve TARİH karşılığında krediyi kullandığım şubeye 30/11/2012 elden teslim ettim.Bu tebligat geçerlimidir ? Tebligat Kanunu 32 maddesine göre geçerli olması gerekiyor diye düşünüyorum.

Bu şekilde tebligat yapılabilmesi mümkün değildir. Tebligat Kanunu'nun 1. maddesini okursanız (aşağıda tam metni mevcuttur), bu yolla yapılmış bir tebligatın yok hükmünde olacağını, yani Tebligat Kanunu çerçevesinde bir "tebligat" olarak kabul edilemeyeceğini anlarsınız. Tebligat Kanunu'nun 32. maddesi (aşağıda tam metni mevcuttur) bu kanuna göre yapılmış ancak çeşitli eksiklikler barındıran bir tebligatın varlığı halinde devreye girer. Bir tebligatın Tebligat Kanunu çerçevesinde yapılmış olduğunun kabulü için o tebligatın görevli memur eliyle yapılmış olması şarttır. Dolayısıyla konuyla ilgili düşünceniz doğru değildir. Kolay gelsin...


     TEBLİGATIN YAPILMASI:
   
     Madde 1 - (Değişik madde: 11/01/2011-6099 S.K./1.mad.)
   
     Kazaî merciler, 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I) sayılı cetvelde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, (II) sayılı cetvelde yer alan özel bütçeli idareler, (III) sayılı cetvelde yer alan düzenleyici ve denetleyici kurumlar, (IV) sayılı cetvelde yer alan sosyal güvenlik kurumları ile il özel idareleri, belediyeler, köy hükmî şahsiyetleri, barolar ve noterler tarafından yapılacak elektronik ortam da dâhil tüm tebligat, bu Kanun hükümlerine göre Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü veya memur vasıtasıyla yapılır.

     USULÜNE AYKIRI TEBLİĞİN HÜKMÜ:
   
     Madde 32 - Tebliğ usulüne aykırı yapılmış olsa bile, muhatabı tebliğe muttali olmuş ise muteber sayılır.
   
     Muhatabın beyan ettiği tarih, tebliğ tarihi addolunur.

cimaslanbom

İlginiz için çok teşekkür ederim.
Banka bana davanın İstanbul 1.Tüketici Mahkemesinde görüleceğini söyledi.Hatta bana Esas No bile bildirdi.
Ama dediğim gibi e-devlet sitesinde bana açılmış bir dava göremiyorum.
Sizce yinede icraya gitmelimiyim ?...İcraya başvuru yaparsam sorun olmaz mı ? Sonuçta kararın iptali için dava açmışlar.

Tebligat ile ilgili bilgi için teşekkür ederim.Bu evrağı savunmamda kullanmayı düşünüyordum.Muhtemelen davanın uzamasından kurtardınız beni..( Tabi dava açtılarsa )