Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

23 Nisan 2024, 20:06:26

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 92
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 75
Total: 75

Çok okuyorum ama galiba eksik anlıyorum. Beni net aydınlatır mısınız?

Başlatan 2bebek1anne, 22 Mart 2018, 00:07:40

« önceki - sonraki »

2bebek1anne

Kesinleşmiş 11 adet icra dosyam var. 3 senedir çalışmadığım için bu noktaya geldi. Şimdi çalışmaya başlayacağım ve durumları nasıl düzene sokacağım bilemiyorum. Çok okuyorum heryerden fakat uygulamalar farklılık gösteriyor sanırım..
Kesinleşmiş 11 adet icra dosyam var. 3 senedir çalışmadığım için bu noktaya geldi.

2bebek1anne

Kesinleşmiş 11 adet icra dosyam var. 3 senedir çalışmadığım için bu noktaya geldi. Şimdi çalışmaya başlayacağım ve durumları nasıl düzene sokacağım bilemiyorum. Çok okuyorum heryerden fakat uygulamalar farklılık gösteriyor sanırım.. Kaygılarım şunlar: 1 maaşına icralar ne zaman gelir ve nasıl sıraya konulur?
2.maaşıma icralar geldiği için işveren kağıt kürek ben senin icra ile uğraşamam deyip çıkartabilir mi?
3.tamamen kulaktan duyma bilgi- icra nın 1yıl takibi olmazsa dosya kapanır bu doğru mu?
4. Evime gelecek icradan neler haczedilir? Arçelik Buzdolabı, 82 cmlik axen tv, altus çamaşır makinesi 6 kglık, arçelik bulaşık makinesi, bir tane köşe koltuk, bir piknik tipi katlanır masa, iki tane sandalye niyetine tekli bir tane çiftli ofislerde kullanılan koltuk, bir fırın, bir Toshiba 8 senelik artık klavyesinin tuşlarının yarısı bile olmayan laptop, bir elimde ki telefon huwai ekranı çatlamış, bir de yer yatağı var...
5 kiraladığı evde bir klima ve elektrikli fırınlı ocak var bunlara da haciz olur mu çünkü benim değil.. Kontrat da yazıyor klima var diye
Kafam çok karışık gecem gündüzüm kalmadı lütfen çok soru sordum ama aydınlatın beni...
Bir de lütfen hor görmeyin neden bu kadar borca girdin diye aşağılamayın, insanın başına herşey geliyor benim de başımda bitmeyen ot kalmadı.. Yoksa bende normal standartlarda yaşayan huzurlu bir insandım ama şu anda 2 bebek annesi mücadelede içinde ama yılmayan çocuklarının istikbali için herşeyin üstesinden gelecek bir anneyim. Sadece zamana ve doğru bilgi yönlendirmeye ihtiyacım var..
Çok uzun oldu kusurabakmayın umarım bilgilendirmek için cevaplayan birileri olur
Şimdiden teşekkür ederim..

kilimanjaro

Merhabalar.

Alıntı Yap1 maaşına icralar ne zaman gelir ve nasıl sıraya konulur?

Haciz yazısının ne zaman geleceğin hiçbir zaman bilemezsiniz. Alacaklılardan bazıları düzenli aralıklarla, bazıları ise düzensiz aralıklarla icra dosyalarından işlem yapıyor olabilir. Bu işlemler esnasında sizin yeni bir işte çalışmaya başladığınıza ilişkin tespit yapılıp iş yerine maaş haczine ilişkin yazı gönderilebilir. Hacizde sıra kendiliğinden oluşur; ilk haciz yazısını gönderen alacaklı birinci sırada yer alır, onun alacağı tamamen tahsil edildikten sonra ikinci sıradaki alacaklı için maaşınızdan kesintiler başlar ve bu böyle devam eder.

Alıntı Yap2.maaşıma icralar geldiği için işveren kağıt kürek ben senin icra ile uğraşamam deyip çıkartabilir mi?

Maalesef bu konu hakkında da net bir şey söylemek mümkün değil. Hukuken bu durum haklı fesih sebebi sayılamaz ancak fiiliyatta haksız da olsa böyle bir durumun asla oluşmayacağını söylemek kolay değil.

Alıntı Yap3.tamamen kulaktan duyma bilgi- icra nın 1yıl takibi olmazsa dosya kapanır bu doğru mu?

Bir yıl takip edilmeyen icra dosyası işlemden kaldırılır ancak işlemden kaldırılan icra dosyanı alacaklı yeniden işleme alabilir, dolayısıyla alacak zamanaşımına uğramadığı sürece icra takibine devam edilebilir.

Alıntı Yap4. Evime gelecek icradan neler haczedilir? Arçelik Buzdolabı, 82 cmlik axen tv, altus çamaşır makinesi 6 kglık, arçelik bulaşık makinesi, bir tane köşe koltuk, bir piknik tipi katlanır masa, iki tane sandalye niyetine tekli bir tane çiftli ofislerde kullanılan koltuk, bir fırın, bir Toshiba 8 senelik artık klavyesinin tuşlarının yarısı bile olmayan laptop, bir elimde ki telefon huwai ekranı çatlamış, bir de yer yatağı var...

Konuyla ilgili detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Alıntı Yap5 kiraladığı evde bir klima ve elektrikli fırınlı ocak var bunlara da haciz olur mu çünkü benim değil.. Kontrat da yazıyor klima var diye

Evinize hacze gelinmesi halinde (ki ev hacizleri son yasal değişikliklerle fiilen etkisini yitirmiştir) kira sözleşmesini ibraz ettiğinizde klima muhtemelen haczedilmeyecektir. Ocak zaten yasal mani sebebiyle haczedilemez. Şayet buna rağmen klima veya ocak haczedilirse, ev sahibiniz süresi içinde hacze itiraz ederek kaldırılmasını isteyebilir.

Alıntı YapBir de lütfen hor görmeyin neden bu kadar borca girdin diye aşağılamayın, insanın başına herşey geliyor benim de başımda bitmeyen ot kalmadı.. Yoksa bende normal standartlarda yaşayan huzurlu bir insandım ama şu anda 2 bebek annesi mücadelede içinde ama yılmayan çocuklarının istikbali için herşeyin üstesinden gelecek bir anneyim. Sadece zamana ve doğru bilgi yönlendirmeye ihtiyacım var..

Hor görmek, kınamak, aşağılamak mı, böyle vahim bir yanlışa düşmekten Allah hepimizi muhafaza buyursun... Borçlarınızı bir an evvel hayırlısıyla ödemeniz hususunda Allah her daim yardımcınız olsun, Allah kolaylık versin...
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

2bebek1anne

Teşekkür ederim teker teker yazmışsınız iyi temennileriniz içinde çok sağolun..Allah razı olsun
Evvel Allah İn izniyle herşey iyi olacak dert nasıl geldiyse öylede gidecek ama biraz ezecek ama biraz bükecek ama iyi olacak...