Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

13 Mayıs 2024, 23:40:16

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,826
  • Toplam Konu: 4,366
  • Online today: 282
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 168
Total: 168

kredi kartı borcu hakkında

Başlatan ayşe, 17 Aralık 2012, 13:54:51

« önceki - sonraki »

ayşe

babamın kredi kartlarına ve bireysel olarak kullandığı krediler toplamında 65.000 tl borcu var. babam emekli ve emekli maaşı bankadan kullandığı bireysel krediye çekiliyor. babam şuan borçlarını ödeyemiyor. annem babam , erkek kardeşim bizimle  beraber  dubleks  evde  alt katta ailem üst katta da biz oturuyoz.evin kredisini eşimle beraber ödüyoruz. annem kızıma bakıyor ve oturduğumuz ev ,tüm faturalar eşimin üstüne.. alt dairedeki eşyalar babamların eşyaları .. ikametgah olarakda bizim evde oturuyor gözüküyorlar.. bu durumda borçlarını ödeyemediği takdirde oturduğum eve herhangi bir icra gelirmi? ayrıca babam hiçbirşekilde borcunu ödeyemiyor bu yüzden bizimle kalıyorlar diye beyanda bulunsak bir yararı olurmu ? yada ailemin ikametgahını bir ev kiralayıp orasını beyan etsek ve evin içine eşya koymasak bu  takdirde her hangi bir şey olurmu? ayrıca erkek kardeşim bekar çalışıyor ve kendi adına ait  ev kredisi ödüyor. bu durumda onun evine icra gelebilirmi şu an evde kiracı oturuyor.

Avukat

Merhabalar.

Alıntı Yapikametgah olarakda bizim evde oturuyor gözüküyorlar.. bu durumda borçlarını ödeyemediği takdirde oturduğum eve herhangi bir icra gelirmi?

Babanızla ikametgahınız aynı olduğuna göre elbette evinize haciz için gelinebilir ancak İcra ve İflas Kanunu'nun 82. maddesinde yakın zamanda yapılan değişiklikler sebebiyle ev haczinden çok endişe etmenize gerek kalmadı. Değişikliklerle ilgili haberleri okumak için BURAYA, yapılan değişiklikle ilgili kimi tartışmaları okumak için de BURAYA tıklayabilirsiniz.

Alıntı Yapayrıca babam hiçbirşekilde borcunu ödeyemiyor bu yüzden bizimle kalıyorlar diye beyanda bulunsak bir yararı olurmu ?

Bu yönde beyanda bulunabilirsiniz ama bu beyan ne kadar işinize yarar, tartışılır. Sizinle benzer sorun yaşayan bir kişinin sorusuna verdiğim cevabı  BURADAN incelemeniz faydalı olacaktır.

Alıntı Yapyada ailemin ikametgahını bir ev kiralayıp orasını beyan etsek ve evin içine eşya koymasak bu  takdirde her hangi bir şey olurmu?

Evinizde aynı eşyalardan iki tane yoksa (mesela iki televizyon) veya değerli eşyalarınız yoksa (tablo, antika eşya, vs.), İcra ve İflas Kanunu'nun 82. maddesinde yapılan değişiklik sayesinde çok sıkıntı yaşamayacağınızdan bu tür girişimlerde bulunmanıza gerek olmaz diye düşünüyorum.

Alıntı Yapayrıca erkek kardeşim bekar çalışıyor ve kendi adına ait  ev kredisi ödüyor. bu durumda onun evine icra gelebilirmi şu an evde kiracı oturuyor.

Ev kardeşiniz adına kayıtlı ise hiçbir sorun yaşanmaz. Kolay gelsin...