Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

26 Nisan 2024, 18:17:33

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 106
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 94
Total: 94

bulunduğum konuyla ilgili çok endişeliyim...

Başlatan 79nur24, 28 Kasım 2012, 16:09:18

« önceki - sonraki »

79nur24

iyi çalışmalar, kolay gelsin... bankadan çektiğim krediyi ödemediğim için bugün davam vardı, şehir dışında olduğumdan dolayı gidemedim, ve sonucundanda korktuğum için açıkçası, hapise gireceğimi düşündüm, çünkü daha önce başıma böyle bir olay gelmedi..
davaya gitmediğimden dolayı sizce sonuç ne olmuştur, çok endişeliyim, soruma en kısa zamanda cevap yazarsanız çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler...

Avukat

Merhabalar.

Alıntı Yapbankadan çektiğim krediyi ödemediğim için bugün davam vardı, şehir dışında olduğumdan dolayı gidemedim, ve sonucundanda korktuğum için açıkçası, hapise gireceğimi düşündüm, çünkü daha önce başıma böyle bir olay gelmedi..

Endişelenmenize hiç gerek yok, borcunuzu ödeyemediğiniz için hapse girmezsiniz. Davanın konusunu yazarsanız, biraz daha yardımcı olabilirim. Kolay gelsin...

79nur24

davanın konusunu yazmıştım ama bir daha yazıyim, bankadan bireysel kredi çektim, taksitlerini ödeyemedim, banka beni avukata verdi, avukatla görüşmeye gittim.. 5 taksitte ödeyeceğime dair bir kağıt imzaladım ve icraya gidip icra davamı kaldırdım, ordaki memur ödemessem hapse gireceğimi söylemişti.. o yüzden endişeliyim, cevabınızı bekliyorum teşekkürler...

Avukat

Alıntı Yapbankadan bireysel kredi çektim, taksitlerini ödeyemedim, banka beni avukata verdi, avukatla görüşmeye gittim.. 5 taksitte ödeyeceğime dair bir kağıt imzaladım ve icraya gidip icra davamı kaldırdım, ordaki memur ödemessem hapse gireceğimi söylemişti..

İcra memurunun huzurunda ödeme taahhüdünde bulunmuşsunuz anlaşılan. Şayet ödeme taahhüdünde usuli anlamda eksiklikler bulunmuyorsa (ki bazen bu tür eksiklikler olabiliyor) ödeme taahhüdünüzü ihlal ettiğiniz için İcra ve İflas Kanunu'nun 340. maddesi uyarınca (aşağıda tam metni mevcuttur) hakkınızda üç aya kadar hapis cezasına hükmedilecektir maalesef.


    Borçlunun ödeme şartını ihlali halinde ceza:
     Madde 340 – (Değişik: 31/5/2005 - 5358/11 md.)
    111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra borçlu borcun tamamını veya o tarihe kadar icra veznesine yatırmak zorunda olduğu meblağı öderse tahliye edilir; ödemelerini tekrar keserse, hakkında tazyik hapsine yeniden karar verilir. Ancak, bir borçtan dolayı tazyik hapsinin süresi üç ayı geçemez.