Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

14 Mayıs 2024, 23:13:59

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,826
  • Toplam Konu: 4,366
  • Online today: 285
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 165
Total: 165

Obama: ABD, dünyanın en büyük müslüman ülkelerinden biri.

Başlatan kilimanjaro, 03 Haziran 2009, 09:37:23

« önceki - sonraki »

kilimanjaro

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin ''dünyanın en büyük Müslüman ülkelerinden biri'' olduğunu söyledi.

Yakında Mısır'a gidecek olan Barack Obama, Fransız televizyon kanalı Canal Plus'a verdiği demeçte, ''ABD ve Batı dünyası, İslam'ı daha iyi tanımayı öğrenmelidir. ABD'deki Müslümanlar'ı sayarsak, ABD'nin dünyanın en büyük Müslüman ülkelerinden biri olduğu görülür'' dedi.

Mısır'da İslam dünyasına ne mesaj vereceği merakla beklenen Obama, ''Yapmaya çalıştığım şey, ABD'nin ve daha genel olarak Batı dünyasının terörizm ya da demokrasi gibi zorlu kimi sorunları nasıl algıladığını İslam dünyasının daha iyi anlayabilmesi için daha iyi bir diyalog ortamı yaratmak'' diye konuştu.

Obama, ''İnançları ne olursa olsun, yıkanlar değil inşa edenler arkalarında kalıcı bir miras bırakırlar. İslam'ın modern dünyayla uzlaşamayacağını destekleyenlerle, tersine İslam'ın ilerleme ayak uydurmasını her zaman bildiğini düşünenler arasında mevcut, gerçek bir çatışma olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Mısır'dan önce Suudi Arabistan'da temaslarda bulunması beklenen Obama, ardından Almanya'ya oradan da müttefik güçlerin 6 Haziran 1944'teki çıkarmasının anma törenlerine katılmak üzere Fransa'ya geçecek.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=854747&title=obama-abd-dunyanin-en-buyuk-musluman-ulkelerinden
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro

ABD Başkanı Barack Obama, yarın Ortadoğu'nun en prestijli akademik kurumlarından Kahire Üniversitesi'nden İslam dünyasına hitap edecek. Obama'nın, özellikle ABD'nin İslam ve Müslümanlarla savaş durumunda bulunmadığı mesajını vermesi bekleniyor. İslam dünyası, Obama'dan, barışı vurgulayan tatlı sözler yerine Filistin'le ilgili artık radikal çözümler bekliyor. 

ABD Başkanı Barack Obama'nın İslam dünyasına vereceği mesaj merakla beklenmesine rağmen, Arap dünyası Filistin'de atacağı adımların Obama'nın ciddiyeti için ölçü olacağını belirtiyor. Londra'da yayınlanan Darul Hayat gazetesi yazarlarından Raghida Dergham'a göre Obama'nın, en azından söylem olarak 'iki devlet' çözümünü dile getiren selefi Bush'tan geri kalmayan bir söylem geliştirmesi gerektiğini belirtiyor. Filistin konusunda umutları artıranın sadece Araplar değil Amerikan yönetimi de olduğunu söyleyen Dergham, "4 Haziran'da Müslümanların çoğunluğu Obama'yı can kulağıyla dinleyecek ve ABD'nin güvenilirliğinin anahtarı olan Filistin'le ilgili kendisinden artık radikal çözümler bekleyecek." diyor. Ahram Politik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden Dia Raşvan Obama'nın genel anlamda ifadeler kullanacağını, ancak spesifik hiçbir şey söylemeyeceğini öne sürüyor.

Mısır'ın en önde gelen öğretim kurumlarından 101 yıllık Kahire Üniversitesi'nden 1,5 milyar Müslüman'a seslenecek olan Obama'nın, özellikle ABD'nin İslam ve Müslümanlarla savaş durumunda bulunmadığı mesajını vermesi bekleniyor. 11 Eylül terör saldırısı ve akabinde Irak'ı işgali, Müslümanların ABD'ye güveninde ciddi bir düşüş yaşanmasına sebep olmuş ancak Obama'nın işbaşına gelmesiyle bu trend yukarı doğru çıkmaya başlamıştı. Nisan ve mayıs aylarında yapılan, 6 Arap ülkesini kapsayan kamuoyu yoklamasına göre Obama ile ilgili pozitif ya da tarafsız düşünenlerin oranı yüzde 73'ler seviyesine kadar çıkmıştı.

'TÜRKİYE'Yİ EKİBİ, MISIR'I İSE OBAMA TERCİH ETTİ'

Ahram Gazetesi yazarlarından Mustafa Ulvi, Obama'nın nisan ayında gerçekleşen Türkiye ziyaretinin ekibi, Mısır ziyaretinin bizzat kendisi tarafından kararlaştırıldığını belirtiyor. Türkiye'nin çok büyük bir tarihe sahip olduğunu, ancak Obama'nın İslam dünyasına hitap için bu ülkeyi uygun görmediğini belirten Ulvi, bundaki başlıca sebeplerden biri olarak 'Türkiye'nin sürekli olarak İslam dünyasından koparak Avrupa kültürü, ekonomisi ve politikasının bir parçası olmaya çalışmasını' gösteriyor. NATO üyesi olmasının da Türkiye'yi İslam dünyasından nispeten uzaklaştırdığını öne süren Ulvi, Mısır'ın ise sadece tarihi olarak değil aynı zamanda şimdiki Ezher Üniversitesi ile de İslam dünyasının en önemli parçalarından biri olduğunu belirtiyor.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=854731&title=obamanin-samimiyet-testi-filistin-olacak
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro

İslam dünyasına yeni başlangıç çağrısı 
 
ABD Başkanı Obama, Kahire'de yaptığı tarihi konuşmada İslam Dünyasıyla karşılıklı saygı ve çıkara dayanan yeni bir başlangıç istediklerini söyledi. "İslam, ABD'nin bir parçasıdır. ABD ile İslam dünyasının yarış içinde olmasına gerek yok." diyen Obama, yaşanan gerilimin nedenleri ve çıkış yolları konusunda mesajlar verdi. Ortadoğu sorunu ve İran için dengeli bir dil kullandı. 
 
Selefi George Bush'un Müslümanlarda bıraktığı olumsuz izleri silmeye çalışan ABD Başkanı Barack Obama, merakla beklenen İslam dünyasına hitabını dün Kahire'de yaptı. ABD ile İslam dünyası arasındaki "şüphe ve ihtilaf döngüsü"nün sona ermesi gerektiğini dile getiren Obama, İslam ile ilgili tüm olumsuz basma kalıp yaklaşımlara karşı durma sözü verdi. Müslümanlardan da aynı hassasiyeti Amerika ile ilgili göstermesini istedi. İslam dünyasında sömürgecilik, Soğuk Savaş ve globalleşmenin yol açtığı olumsuz etkileri sıralayan Obama, ülkesinin de 11 Eylül travmasının etkisi altında attığı yanlış adımlarla gerilime katkıda bulunduğuna işaret etti. ABD Başkanı, oluşan güvensizliğin bir konuşma ile ortadan kalkmayacağının farkında olduğunu da kaydetti. Çocukken Endonezya'da sabahları ezan sesiyle uyandığını anlatan Obama, "Bir tarih öğrencisi olarak, uygarlığın İslamiyet'e büyük borcu olduğunu biliyorum. Ankara'da da dediğim gibi ABD, İslam'la asla savaşta olmaz." dedi. Obama, ülkesi ile İslam dünyası arasındaki ilişkilerdeki gerilim sebeplerini şiddet yanlısı aşırı gruplar, İsrail-Filistin sorunu, İran nükleer sorunu olarak özetleyerek, bu konularda dengeli mesajlar vermeye çalıştı.

YAHUDİ YERLEŞİMLERİ VE ŞİDDET DURMALI

"Filistin devleti konusundaki baskımız devam edecek." diyen Obama, Filistin ile İsrail arasındaki sorun için iki devletli çözüm ihtimaline desteğini vurguladı. İsrail'e Batı Şeria'daki yerleşim birimi inşasına, Filistinlilere de şiddete son vermeleri çağrısında bulundu. "İsrail, Filistin'in mevcudiyet hakkını tanımalı." mesajı veren Obama, İsrail ile bağlarının 'sağlam' olduğunu; ancak Filistin'deki durumun hoş görülemeyeceğini belirtti. Hamas gerçeğini kabul eden ifadeler kullanırken, şiddeti bırakması ve İsrail'in varlığını tanıması şartlarını da yineledi. ABD Başkanı, İsrail'in tanınmasını içeren Arap Barış Planı'na destek veredikten sonra, "Arap-İsrail çatışması, artık Arap toplumlarının kendi sorunlarından uzaklaşmaları için sebep oluşturmamalıdır." uyarısı da yaptı.

AFGANİSTAN VE IRAK'TA KALICI DEĞİLİZ

Afganistan'da kalıcı bir işgal arayışında olmadıklarını dile getiren Obama, bu ülke ve Pakistan'daki sorunları askerî gücün tek başına çözmeyeceğini bildiklerini belirtti. Afganistan için "zorunluluk", Irak'ın işgali içinse "tercih" ifadesini kullanan Obama, "Her ne kadar Saddam'ın olmadığı bir yönetimin Iraklılar için daha iyi olacağını düşünsem de, Irak'ta yaşananlar ABD için diplomasinin ne kadar gerektiğini göstermiştir. Irak'ın, egemenliği yine Irak'ındır. Bu yüzden muharip birliklerimizi Ağustos 2010'a kadar Irak'tan çekeceğiz. Irak ile, himayemizde bir ülke olarak değil, ortak olarak çalışmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

KİMSEYE REJİM DAYATMAYACAĞIZ; ANCAK...

Kendisinden önceki Başkan George Bush'un 'demokrasiyi dünya geneline yayma' politikasının dışına çıkarak, "Hiçbir ülke, başka bir ülkeye zorla bir yönetim şeklini kabul ettiremez." diye konuştu. Ancak Obama, insanların "düşündüğünü söylemek, nasıl yönetileceği konusunda söz sahibi olmak, hukuk devletine ve yargı eşitliğine güven duyabilmek, şeffaf ve insanlardan çalmayan bir yönetimde nasıl yaşayacağını seçmek" gibi özgürlüklerine vurguda bulunarak, "Bu değerleri her yerde destekleyeceğiz." dedi.

İRAN'IN BARIŞÇIL NÜKLEER GÜCÜ OLABİLİR

Obama, İran konusunda, karşılıklı saygı çerçevesinde, ön şart olmaksızın ileri adım atmaya hazır olduklarını belirtti. Tahran'a, ABD ile işbirliği yapması çağrısında bulundu. Obama, İran dahil her ülkenin barışçıl amaçlarla kullanılacak nükleer güce sahip olma hakkı bulunduğunu da vurguladı. Ancak nükleer silah edinme konusunun müzakere dahi edilemeyeceğini ifade etti.

DİNî LİDERLERLE ORTAK ÇALIŞMAYA HAZIRIZ

Barack Obama, eğitim konusunda Müslümanlarla değişim programını genişleteceklerini, ekonomik alanda Müslüman ülkelerle işbirliği için çabalarını artıracaklarını, bilim ve teknoloji konusunda da Müslüman ülkelerindeki teknolojik kalkınmayı desteklemek için yeni bir fon oluşturacaklarını kaydetti. Konuşmasında sözünü ettiği bütün konuların ortaklıkla yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Obama, "Amerikalılar, insanların daha iyi bir yaşama sahip olmaları için dünya genelinde İslam dünyasındaki kişilerle, hükümetlerle, organizasyonlarla, dinî liderlerle ve işadamlarıyla ortak çalışmaya hazırdır." mesajını verdi.

BİRLİKTE YAŞAMIN ESASI DİN ÖZGÜRLÜĞÜ

Obama, dinî özgürlüğün halkların birlikte yaşayabilmesinin esası olduğunu da vurguladı. Birlikte yaşamın korunması yollarının her zaman aranması gerektiğini kaydederek, ülkesinden örnek verdi. ABD'de hayır için yapılan yardımlarla ilgili kuralların Müslümanların dinî yükümlülüklerini yerine getirmesini zorlaştırdığını belirtti. Bu yüzden, Amerikalı Müslümanların zekât şartlarını yerine getirebilmesini sağlamak için birlikte çalışmaya kararlı olduğunu dile getirdi. Batılı ülkelerin Müslüman vatandaşlarının ibadetlerini uygun gördükleri şekilde yapmalarını engellemekten, örneğin; Müslüman kadınının ne giyeceğini dayatmaktan kaçınmalarının önemli olduğunu vurgulayan Obama, hiçbir dine karşı düşmanlığı liberallik bahanesiyle gizleyemeyeceklerini belirtti. ABD Başkanı, Türkiye'nin Medeniyetler İttifakı çabalarını da övdü.

ASIL EŞİTSİZLİK BAŞÖRTÜSÜ TAKMAK DEĞİL, KADINLARIN EĞİTİM HAKKININ ENGELLENMESİ

Kadın haklarına da değinen Obama, bazı Müslüman kadınların başlarını örtmesinin, Batı'da bazılarınca bir eşitsizlik olarak algılandığını; ancak kendisinin bu görüşe katılmadığını dile getirdi. Obama asıl eşitsizliğin, bir kadının eğitim hakkının elinden alınması olduğunu söyledi. ABD Başkanı, kadının eşitliği konusunun sadece İslam'ın meselesi olmadığını vurgulayarak, Türkiye, Pakistan, Bangladeş ve Endonezya'da kadın başbakanların seçildiğine dikkati çekti. Barack Obama, aşırılıkların insanları tehdit etmediği, Amerikan askerlerinin eve döndüğü, İsrailli ve Filistinlilerin kendi devletlerinde güvende olduğu, nükleer enerjinin barış amaçlı kullanıldığı, hükümetlerin vatandaşlarına hizmet ettiği ve tüm haklara saygı gösterildiği bir dünya istenildiğini belirtti. ABD Başkanı, "Bunlar ortak menfaatlerdir. Bu bizim istediğimiz dünyadır. Bunu ancak birlikte başarabiliriz." dedi.

KUR'AN'DAN ÜÇ AYET OKUDU

Obama, tarihî konuşmasında Kur'an-ı Kerim'den 3 kez alıntı yaptı. Obama'nın alıntı yaptığı ayet mealleri şöyle:

Ahzab 70: Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve doğru söz söyleyin.

Maide 32: Kim, bir cana kıymayan veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir nefsi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir nefsin yaşamasına sebep olursa, bütün insanları yaşatmış gibi olur.

Hucurat 13: Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. ZAMAN

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=855422&title=islam-dunyasina-yeni-baslangic-cagrisi
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro

Obama'nın yolu açık olsun

ABD Başkanı Barack Hussein Obama'nın Kahire'den İslâm Dünyası'na hitabını nasıl buldunuz? Kendi hesabıma beklediğimden daha kapsamlı ve olağanüstü olumlu buldum. Ankara'dan verdiği mesajlar daha bize özel ve yüzeyseldi; Kahire'ye felsefi düşüncelerini saklamış Barack Obama. Sadece İslâm Dünyası için de değildi serd ettiği düşünceler; üç dinin bütün fertleriyle kendini 'din' parantezi içerisinde görmeyenlerin de dikkate alması gereken şeyler söyledi ABD Başkanı...

Obama'nın Beyaz Saray'da oturduğu Amerika, ondan önceki dönemin 'nefret edilen' ilke ve anlayışından hayli farklı bir ülke olacağa benziyor. George W. Bush kendisini bütün dünyaya ve tarihe karşı sorumlu hissediyordu, ama gelişen olayları algılamaktan uzak çarpık bir sorumluluk anlayışıydı onunki; Barack Hussein Obama yalnız dünyaya ve tarihe değil insanlığın bugüne kadar kaydettiği bütün değerlere sahip çıkıyor ve bunları doğru bir perspektife oturtmaya çalışıyor.

Dengeli bir dünya anlaşıyışı var Obama'nın; tek boyutlu olmayan, inançları dışlamayan, herkesten sürekli katkı bekleyen bir anlayış... "Ya bizdensiniz, ya da düşman" ilkesi gitmiş, onun yerini birlikte kurulacak bir dünya ideali almış... Afganistan'da, Irak'ta, dünyanın başka köşelerinde yanlış teşhislere dayalı hatalı uygulamalardan -hatta Clinton döneminde Bosna'da yaşanan kıyıma uzun süre seyirci kalınmasından- özür dilemesini de, İran'ın ve başka ülkelerin barışçı amaçlı nükleer arayışına anlayış göstermesini de biliyor. Filistinlileri 'şiddet-dışı' yöntemlere davet ederken İsrail'i de orantısız devlet şiddeti kullanma konusunda uyarıyor.

Bu dönemde ABD'nin her konuda ne tür politikalar izleyeceğinin ipuçlarını da sağlıyor Obama'nın konuşması: Zorla, tepeden inmeci ve baskıcı yöntemlerle değil de insanlık değerleri açısından doğru olduğu için 'demokrasi' en merkezî yeri işgal edecek... Bütün ülkelerin nükleerden uzaklaşacağı bir dünya olacak... Aşırıların, şiddete başvuranların, teröre sapanların anlayış görmeyeceği, buna karşılık özgürlükçülüğün yaygınlaşacağı... Amerika dünyanın her tarafında asker bulunduran bir 'yeni Roma' olmayacak; Irak'tan, Afganistan'dan çekilecek Amerikan birlikleri... Dinin dışlanmadığı evrensel değerlere saygı duyulacak...

Konuşmasıyla zorluğu her halinden belli bir süreç açmış oldu dünyanın önünde Barack Obama; bugüne kadar kör- topal gelmiş bütün değerler sistemini sorgulayarak...

Hitabesindeki şu cümleleri de okuyun: "Savaşları başlatmak sonlandırmaktan daha kolaydır; kendindeki hataları görmektense başkalarını suçlamak da... Ancak biz kolay olanı değil doğru olanı seçmek zorundayız. Bütün dinler 'kendimize yapılmasını istediklerimizi başkalarına yapalım' düsturunu savunur. Milletleri, toplumları aşan, siyah veya beyaz olmayan, ne yalnız Hıristiyanların ne de Yahudi ve Müslümanların olan bir gerçektir bu. Hem uygarlığın başlangıcında nefes alışı hissedilir, hem de şimdilerde milyarlarca insanın kalbinde atar."

Şimdiye kadar Obama düzeyinde bir yabancı siyasinin ağzından duymaya alışık olmadığımız heyecan verici sözler bunlar... Bu sözlerin sahibinin, Türkiye ve Batı Dünyası'na, "Başı örtülü Müslüman kızların eğitim haklarını engellemeyin" mesajını vermesi de beklenirdi; nitekim verdi de... Bu hassas konuya birkaç yerde değinmesi ABD'nin 'türban/başörtüsü' konusunu insan hakları ve özgürlükler alanında öncelikler listesine alacağına işaret ediyor.

Barack Hussein Obama başkanlık döneminin önceki dönemlerden çok farklı olacağı kanaatini bir kez daha pekiştirmiş oldu Kahire konuşmasıyla; çıkışını sözde bırakmayıp sahip çıktığı temel değerler istikametinde âdil bir dünya oluşsun diye ciddi çabalar gösterirse, özellikle hitap ettiği İslâm Dünyası da kendisine beklediği olumlu cevabı vermekte gecikmeyecektir.

Gecikmemelidir de.

http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?t=05.06.2009&y=FehmiKoru
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro

Esselamu Aleyküm!

Barak Hüseyin Obama. Adı Burak! Adı Hüseyin. O Bir Müslüman. O bir Hristiyan. O bir Yahudi. Bazılarına göre kurtarıcı! Bazılarına göre bir Mesih gibi! Hem beyaz-hem siyah, hem zengin-hem ezilen, hem beyaz Amerika'dan-hem en alttakilerden. Amerikalı, Avrupalı, Afrikalı, Endonezyalı, Kenyalı..

Savaş olmasın, işgal olmasın, nükleer silah olmasın, İsrail saldırmasın, Filistin ezilmesin, İslam dünyasında barış olsun, demokrasi olsun, özgürlük olsun, refah olsun. Yeryüzünde kavga olmasın, ölüm olmasın, acı çekilmesin, kimse kimseye tahakküm etmesin, bütün insanlık kardeş olsun. Ne çok güzel şey duyduk böyle...

Yeryüzündeki tüm mabedleri dolaşacak. İnsanlığı ortak kurtuluşa çağıracak. Bu sefer Kahire'den dinledik. Ezan sesiyle uyanırmış, ABD en büyük Müslüman ülkelerdenmiş, üç kıtada İslam'ı tanımış. Müslümanlarla ABD artık ortakmış. Yeryüzünü birlikte düzelteceklermiş. Amerika her zaman barıştan yana olmuş. Ayetlerden, İslam'ın insanlığa sunduğu hizmetlerden, Müslümanların bilim ve teknolojiye katkılarından, müzikten, mimarlıktan, sanattan ve konuştuğu ülkede sokaktaki insanın havaya sokan her şeyden biriktirilmiş güçlü alıntılarla, iddialı cümlelerle süslenmiş bir konuşma dinledik.

Aynı zamanda; dünyadaki nükleer silahlara karşıyız derken sadece İran'ı kastetmesine, barış isterken Müslümanların bir bölümünü terörist ilan etmesine, işgal ve acımasızlık devam ederken Hamas İsrail'i tanımalı önerisine, masum kadın ve çocukların öldürülmesine karşıyız derken Pakistan köylerinde füzelerle kadın ve çocukların kıyıma uğramasına ne desek! Böyle yüzlerce cümle kurabilir, yüzlerce örnek verebiliriz ama ne anlamı var!

Hiçbir Müslüman liderin söyleyemeyeceği, göze alamayacağı, cesaret edemeyeceği şeyleri söyledi. Dibe vuran Amerikan imajı zirveye fırladı. Ruhlarımız okşandı, mutlu olduk, alkışladık. İnanmak istedik. Ama inandık mı? Gerçekten inandık, ikna olduk mu? Sadece inanmak istedik, istiyoruz. Hepsi bu.

Bütün bunlar, eğer gerçekse, o tam anlamıyla bir devrimci. İnsanlık tarihine geçecek bir isim. Dünyada köklü değişimlere imza atacak, değişimleri zorlayacak, yol gösterecek bir lider. Yüreğinde bunları gerçekten taşıyorsa, başarısız olsa bile bir efsane.

Ama ya öyle değilse? Ya bu bir imaj operasyonuysa? Ya saflığından, Amerika'yı ve dünyayı bilmemesinden bu sözleri sarfediyorsa! Biz böyle bir Amerika tanımadık hiç. Böyle bir dünya yok. O Kahire'de konuşurken kafamızı çevirip şöyle bir baktığımızda ne görüyoruz? Tarihe baktığımızda ne görüyoruz? Batı'nın siyasi geleneğine baktığımızda ne görüyoruz? Son on yıla baktığımızda ne görüyoruz?

Eğer gerçekten samimiyse, bildiğimiz Amerika, bildiğimiz dünya onu sözleriyle baş başa bırakır. Daha kötüsü onu sözleriyle gömer! İyi niyetimizi elbette koruyacağız. Bu sözlerin bir tanesinin bile gerçekleşmesini alkışlayacak, destekleyeceğiz. Ama kesinlikle her şeye inanacak kadar saf olmayacağız. Rüya görmeyeceğiz. Bir süre sonra, bu sözlerin karşılığının ne olduğunu gördüğümüzde şaşırmayacağız.

Dün burada "Obama Müslüman dünyaya hangi masalı anlatacak" başlık lıyazıya kızanlar, "o konuşmada dört tane ayet vardı onlara da masal demiş oldun" diyenlere sözüm yok. Bir zamanlar Afganistan'da Alman İmparatoru'nun Müslüman olduğu ve İslam'ı koruduğuna inanılıyordu. Bir zamanlar İngiliz istihbarat mensubu Lawrence'ın peşine düşenler bağımsızlık, özgürlük ve Müslümanlıklarını koruma telaşındaydı. İngiltere Kraliçesi Müslümanların koruyucusuydu.

Sadece gerçekçi olmayı öneriyorum. Hayallere kapılmamayı, hiç değilse birkaç yıl öncesinden ders almamız gerektiğini, iyi şeyleri desteklemeyi ancak akıllı olmayı öneriyorum. Kafasına ayakkabı fırlatılan bir ABD Başkanı'ndan dünya Müslümanlarının duygularını sözlere aktaran bir ABD Başkanı'na bu kadar hızlı geçişin bir yerlerine şerh düşülmesinin gerekliliğine işaret ediyorum. Ve, sözleri dinlemeye artık ara verip atılan adımları izlemeye davet ediyorum. Eğer, bu sözleri destekleyen adımlar atılırsa her kesten çok destek vereceğimi not ediyorum.

Ve Aleyküm Selam...

http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?t=05.06.2009&y=IbrahimKaragul
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.