Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

29 Nisan 2024, 04:50:51

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 112
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 82
Total: 82

Şok: Hatay Dörtyol'da yaşanan provokasyonun arkasında Jitem olabilir!

Başlatan Avukat, 30 Temmuz 2010, 20:06:11

« önceki - sonraki »

Avukat

Hatay Dörtyol'da 4 polisi şehit eden teröristlerin kullandığı aracın, MHP'li Payas Belediye Başkanvekili ve Parti Meclis Üyesi B.K.'ya ait olduğu ortaya çıktı. B.K. gözaltına alındı.

MURAT ALAN'ın haberi

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde polis aracına düzenlenen silahlı saldırı ile 4 polisin şehit edilmesi ve sonrasında yaşanan provokatif eylemlerin altından şok bir gerçeğe ulaşıldı. Hatay Dörtyol'da 4 polisin şehit edildiği saldırıda kullanılan aracın, MHP yöneticisine ait olduğu ortaya çıktı. Hatay Dörtyol'da yapılan alçak saldırı sonrası başlatılan soruşturmada teröristlerin kullandığı aracın, Payas Belediye Başkanvekili ve MHP Parti Meclis Üyesi B.K.'ya ait olduğu, soruşturmayı derinleştiren Emniyet'in B.K.'yı gözaltına aldığı bildirildi.

PROVOKASYONUN ARDINDAKİ KARANLIK AYDINLANIYOR MU?

Pazartesi günü saat 18.00 sıralarında Özerli Mahallesi Toki Evleri yakınında 31 A 8238 plakalı resmi polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda Fatih Yıldız, Hasan Aslan, Emre Yalçın ve Hacı Ali Arap isimli 4 polis memuru şehit olmuştu. Dörtyol Emniyet Müdürlüğü'nün eylemi durdurmada yetersiz kalması üzerine devreye Jandarma girmiş ve eylemciler dağıtılmaya çalışılmıştı. 1980 ihtilaline zemin hazırlayan kesimlerin bildik taktiği olarak yorumlanan provokasyon dalgası ile ilgili şok bir gözaltı gerçekleşti. 4 polisin şehit edilmesi eyleminde kullanılan ve Emniyet tarafından ele geçirilen aracın MHP Payas Belediye Başkanvekili ve MHP Parti Meclis Üyesi B.K.'ya ait olduğu ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan B.K.'nın sorgusunun sürdüğü belirtildi. B.K.'nın, sorgu esnasında aracın kendisine ait olduğunu kabul ettiği iddia edildi.

MHP'Lİ YÖNETİCİNİN ARACI ÇIKTI

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre; terörle mücadele şube birimleri tarafından sorgulanan B.K.'nın ifadesinde, hava sıcaklığından ötürü yaylaya çıktığını ve burada 4 terörist tarafından esir alındığını belirttiği ifade edildi. B.K.'nın, aracına el koyduğunu iddia ettiği 2 teröristin şehre giderek eylemi gerçekleştirdiğini söylediği bildirildi. Olay sonrası evinden alınan B.K.'nın sorgusunda 'Olayı neden hemen polise bildirmedin' şeklindeki soruya cevap veremediği öğrenildi. Etnik savaşın temellerini atmaya dönük eylemde kullanılan aracın MHP'li bir yöneticiye ait olduğunun ortaya çıkması şaşırtıcı bulundu. MHP Hatay İl Başkanlığı ise gözaltı olayını doğrularken, Emniyet'e intikal etmiş bir konuda açıklama yapamayacaklarını ifade ettiler.

ÖNCE İNEGÖL, SONRA HATAY DÖRTYOL

Etnik kavgayı körüklemeye çalışan kesimler, provokasyon dalgasını ilk olarak Bursa İnegöl'de eyleme geçirdi. Kürt kökenli bir halk otobüsü şoförü ile birkaç kişi arasında çıkan kavga, 'PKK'lılar İnegöl'ü bastı, insanlarımızı öldürdü' şeklindeki kulaktan kulağa yayılınca, İçişleri Bakanı Atalay'ın değimi ile "12 Eylül referandumu öncesi provokasyon" dalgasına dönüştü. Zincirin bir sonraki halkası için ise Hatay Dörtyol ilçesi seçildi. Milliyetçiliği ve muhafazakârlığı ile dikkat çeken ilçede kolluk kuvvetine karşı düzenlenen saldırı üzerine fısıltı gazetesi yine devreye girmiş, saldırının PKK ve bölgede yaşayan Kürt vatandaşlar tarafından organize edildiği, eylemcilerin yakalanarak Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü söylentisi yayılmıştı. Söylenti üzerine halk galeyana gelmiş ve başta kamuya ait olmak üzere birçok araç ve işyeri ateşe verilmişti.

http://www.habervaktim.com/haber/133975/mhpli_baskana_4_sehit_gozaltisi.html


MHP'den gözaltı açıklaması

MHP Payas Belediye Başkanvekili'nin Dörtyol'daki 4 polisin şehit olduğu olayla ilgili gözaltına alınmasına MHP yönetiminden ilk açıklama geldi...

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili tartışmaları, ''PKK'ya karşı tedbir alınması ve bu konuda bir gayret sarf edilmesi gerekirken bugün gündemi saptırıcı birtakım gelişmeler yaşanmaktadır'' şeklinde değerlendirdi.

Şandır, TBMM'de, gazetecilerin, ''Hatay Dörtyol'da 4 polisi şehit eden teröristlerin kullandığı aracın MHP'li Payas Belediye Başkanvekiline ait olması ve başkanvekilinin gözaltına alınmasıyla'' ilgili sorusuna, ''Bunların hepsi iddia... Yargılama sonucunda her şey ortaya çıkacaktır. Onu o zaman değerlendiririz'' karşılığını verdi.

CHP'nin 35. maddeyle ilgili değişiklik teklifine ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine Şandır, şunları kaydetti:
''Türkiye'nin gündemi bunlar değil. Türkiye'nin gündemi PKK saldırılarıyla Türkiye kan kaybetmektedir. AKP hükümeti açıldıkça PKK ilerlemekte ve Türkiye'ye saldırmaktadır. 8 yıl tek başına iktidarında, AKP ne yaptıysa doğru yapmadı, yanlış yaptı, eksik yaptı... Biz, iktidarı ve ana muhalefeti Türkiye'nin gündemini konuşmaya davet ediyoruz. Halkımızın bugün büyük bir endişe içerisinde, PKK saldırılarına karşı tedirgin, bir toplumsal çatışma çıkması korkusuyla gerginlik yaşanmaktadır. Hükümet olarak buna çözüm üretilmesi gerekiyor. Ana muhalefet partisinin de sorumluluk gereği buna ilgi duyması gerekiyor. Biz ülkenin ve milletin gündemine öncelik verilmesini talep ediyoruz.''

http://www.habervaktim.com/haber/134054/mhpden_pkk_gozaltisi_aciklamasi.html

kilimanjaro

Hatay Dörtyol'da, Passat marka bir arabadan açılan ateş sonucunda dört polis hayatını kaybetti biliyorsunuz.

Saldırganlar kaçtı.

Saldırıyı PKK üstlendi.

Arkasından Ülkücü gençler hareketlendi, Kürt mahallesini basmaya kalktı.

Ortalık birbirine girdi.

Bir anda ülke bir "iç savaş" görüntüsüne büründü.

Şimdi bunlar "bilinen", söylenen, görünen gerçekler.

Ve, dün çok tuhaf gelişmeler yaşandı.

Vakit Gazetesi, saldırıda kullanılan aracın, bölgedeki küçük bir beldenin MHP'li belediye başkan vekiline ait olduğunu açıkladı.

Ardından "İskenderun.org" isimli bir internet sitesinde MHP'li başkan vekili Bestami Kılınç'ın olayla ilgili açıklamaları yer aldı.

Açıklamalar biraz şaşırtıcıydı.

Kılınç, yayla yolunda arabasıyla giderken, "yukardan gelen" sivil giyimli Jandarma İstihbarat elemanlarıyla karşılaşıyor.

Onlarla konuşuyor.

Buradan, Kılınç'ın "sivil giyimli Jandarma istihbarat" elemanlarıyla tanıştığını anlıyoruz.

Sonra yoluna devam ediyor.

"Beş dakika" sonra beş PKK'lı yolunu kesiyor, arabasını gasp ediyor.

İkisi onun yanında kalıyor, diğer üçü arabasını alıp gidiyor.

PKK'lılar Kılınç'a iyi davranıyorlar.

Cep telefonunu alıyorlar.

Dört saat sonra Kılınç'ı serbest bırakıyorlar, telefonunu da iade ediyorlar.

Kılınç hemen "Jandarma istihbaratı" arıyor.

Buradan da anlıyoruz ki Kılınç "istihbaratçıları" sadece tanımıyor, onların telefonlarını da biliyor.

Şimdi, hikâyenin bu "biçimi" bile yeterince tuhaf.

Jandarma istihbaratçıları çok iyi tanıyan bir MHP'li, yayla yolunda önce istihbaratçılara, beş dakika sonra da PKK'lılara rastlıyor.

Biz bu haberi konuşurken Mehmet Baransu geldi.

Onun elinde bu olayla ilgili "resmi rapor" vardı.

Ve, resmi raporda anlatılanlar Kılınç'ın "anlattıklarından" biraz farklıydı.

Evet, Kılınç'la Jandarma İstihbaratçılar, "arabası" gasp edilmeden önce görüşmüşlerdi ama bu bir "tesadüf" sonucu olmamıştı.

Rapor, üç Jandarma istihbarat elemanının Isuzu marka bir arabayla, Kılınç'ın bulunduğu maden ocağına gittiğini, orada Kılınç'la görüştüğünü söylüyordu.

İstihbaratçılar ayrıldıktan biraz sonra Kılınç da arabasıyla yola çıkmış ve arabası PKK'lıların eline geçmişti.
Kılınç, gerçeği saptırarak anlatmıştı basına.

İstihbaratçıların kendisini görmeye geldiklerini saklamıştı.

O istihbaratçılarla ne tür bir ilişkisi olduğunu, onları nerden tanıdığını, telefon numaralarını nasıl bildiğini de söylememişti.

Polislere yapılan saldırının "hazırlık" aşamasında birden JİTEM çıkıyordu karşımıza.
Jandarma istihbaratla çok yakın ilişkileri olan bir MHP'li çıkıyordu.

Koyu bir "kontrgerilla" gölgesi büyüyordu tablonun içinde.

Daha sonra, Dörtyol'un çıkışında bir başka arabanın içinde üç kişi bir kontrol noktasından kaçmaya çalışırken aralarından biri vuruluyor ve "saldırıyı yapan PKK'lıların yakalandığı" şayiası yayılıyor, ülkücü gençler de ayaklanıyordu.

Dört dörtlük bir "kışkırtma" operasyonuyla karşı karşıyayız bence.

Referandum öncesi, ülkenin "biraz daha demokratikleşmesini" önlemek isteyenler, bütün ülkeyi karıştıracak eylemler düzenlemeye, insanları birbirine kırdırmaya uğraşıyorlar.

Böyle olaylarda Kürtlerin ya da Türklerin ölebileceği ihtimaline de hiç aldırmıyorlar.

Şu anda gözleri kararmış durumda.

Ama Türkiye'nin bir şansı var, bu olayları çok fazla yaşadığımız için belli bir tecrübe birikimi oluşmuş, gerçekler çok süratli bir biçimde ortaya çıkıyor.

"Askeri bir yönetim" getirebilmek için el ele verip kışkırtıcılık yapanlar deşifre oluyor.

Dörtyol olayı "kontrgerilla"nın hareketlendiğini gösteriyor.

12 Eylül, "sağcı ve solcu" gençleri alçakça kullanmış, onları birbirine öldürtmüştü.

Şimdi birileri, aynısını Türk ve Kürt gençlerle denemeye çalışıyor.

Bütün "öfkeli" Kürtlerle Türklerin, öfkelerine kapılmadan önce durup bir düşünmesinde yarar var.

Hiç unutmasınlar ki, böyle alçaklıkların "oyuncağı" olmaktansa, bu alçaklıkları önleyecek bir aklın parçası olmak çok daha onurlu ve haysiyetli bir iştir.

ahmetaltan111@gmail.com
http://taraf.com.tr/ahmet-altan/makale-dortyol.htm
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun şehit edilmesinde kullanılan ve terör örgütü tarafından gasp edildiği bildirilen aracın sahibi MHP Payas Belediyesi Meclis üyesi Bestami Kılıç gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 26 Temmuz Pazartesi günü Dörtyol'da 4 polis memurunun şehit edilmesinde kullanılan 06 AY 5785 plakalı otomobilin sahibi aynı zamanda MHP'li Payas Belediyesi Meclis Üyesi Bestami Kılıç gözaltına alındı.

PKK terör örgütü üyelerinin üst araması dahi yapmadığı Bestami Kılıç, daha önceki ifadesinde, Amanos Dağları'nda Paşalı Yaylası'na giderken PKK Terör Örgütü mensubu 5 kişi tarafından durdurularak otomobilin gasp edildiğini açıklamıştı. Otomobil daha sonra Çağlalık köyü yakınlarında terk edilmiş şekilde bulunmuştu.

Olay sonrasında ifadesi alınan Kılıç, bugün gözaltına alındı.

AA
http://www.haber7.com/haber/20100802/PKKnin-dokunmadigi-MHPli-gozaltinda.php
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro

DÖRTYOL PROVOKASYONUNUN ŞİFRELERİ ÇÖZÜLÜYOR

Polis MHP'li Kılıç'ın aracındaki katillerin peşindeyken, 155'e başka bir araç  ihbar edildi. Takip ikiye bölündü katiller kaçtı. İhbarcı Uzman Çavuş M.D. çıktı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 27 Tammuz 2010'da 4 polisin şehit edildiği saldırıdan 1 saat sonra, polis saldırının yapıldığından şüphelendiği MHP'li Payas Belediye Başkanvekili Bestami Kılıç'a ait Passat marka aracı takibe başladı. Takip sürerke 155 polis imdat hattına, polislerin dikkatini dağıtan bir ihbar geldi 19.30'daki ihbarda, saldırının sivil 3 şahsın olduğu 63 ZN 134 plakalı Renault Broadway'den yapıldığı bildirildi.

ASIL KATİLLER TAKİPTEN KURTULDU

Bu sahte ihbar üzerine içinde polis katillerinin bulunduğu gerçek araçla ilgili takipteki bazı görevlileri çekilerek ihbar edilen aracın peşine gönderildi. Polis, Şanlıurfa plakalı aracı hızla durdurup Emniyet'e götürdü. Asıl araç ortadan kaybolurken katiller de sırra kadem bastı. Emniyet'e götürülen araçtakilerin 4 polisin katili olduğu söylentisi üzerine Dörtyol halkı emniyeti basarak bu kişileri linç etmek istedi. Araçtakilerden Mehmet Bozkurt, Emniyet bahçesinde silahla vuruldu.

HER TAŞIN ALTINDAN UZMANLAR ÇIKTI

Günlerce devam eden provokasyonların başlamasına neden olan ve MHP'li Kılıç'a ait araçtaki asıl polis katillerini kurtaran "yanlış ihbarı" yapan kişinin kimliğine ulaşıldı. 155'e şaşırtmaca ihbarı yapanın Uzman Çavuş M.D. olduğu tespit edildi.

MUVAZZAFLARIN İSMİ DE BELİRLENDİ

Öte yandan MHP'li Bestami Kılıç'ın saldırıdan hemen önce saat 14:00-14:30 arasında Amanos dağlarında bir maden ocağında görüştüğü kişilerin Jandarma İstihbarat Astsubay A. U., Uzman Çavuşlar E. G. (Deniz Gezmiş'in yeğeni) ve T. L. olduğu belirlendi. • ANKARA star

Şok Kılıçdaroğlu iddiası: Göstermelik suikast

Olaylarla ilgili 27 Ağustos'ta Savcılığa gönderilen ihbar mektubunda Ülkü Ocakları ve MHP İl yöneticisinin yönlendirici oldukları iddia edildi, Hatay Ülkü Ocakları bünyesinde CHP lideriKılıçdaroğlu'na göstermelik bir suikast düzenlenmesi için hazırlık yapıldığı ifade edildi. İhbarda, "Bunu da Ak Parti'nin üzerine yıkacaklardı. Suikasti bana teklif ettiler" dedi. 

İtfaiye BDP'deki yangını söndürmedi

Dörtyoldaki provokasyonlarda MHP'li Dörtyol Belediyesi'ne ait itfaiye aracının doğu kökenli vatandaşlara ait 30 işyeri ve BDP binasındaki yangına müdahale etmediği yönündeki iddialar da belgelendi. Komiser Yardımcısı Halil Güldalı ve Polis Memuru Gökhan Murat Mergan'ın BDP binasındaki yangınla ilgili olay anında tuttukları raporda;  31 PY1 98 plakalı itfaiye aracına yangına müdahale etmesinin bildirildiği, ancak itfaiye memurlarının yangını söndürmeyeceklerini polislere beyan ettikleri yer aldı.  Polislerin tutanak tutacakları uyarılarına itfaiye görevlilerinin "ne raporu tutarsan tut" şeklinde karşılık verdikleri de raporda yer alırken, itfaiye aracının ters istikamette belediyeye döndüğü rapora yansıdı. Polis memurları, raporlarında, bu durumu anında telsiz anonsuyla Emniyet'e rapor ettiklerini belirttiler. Ancak itfaiye araçları geri dönmedi. Yangınlar ise polis panzerlerinden sıkılan sularla söndürüldü.

http://www.stargazete.com/politika/katilleri-kurtaran-sahte-ihbar-uzman-cavus-tan-haber-292182.htm
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro

Emniyet Genel Müdürlüğü, İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olaylarla ilgili olarak bir rapor hazırladı. İnegöl ve Hatay'ın Dörtyol ilçelerinde meydana gelen toplumsal olaylarda fatura bu kez polise kesildi.

Polis Akademisi Güvenlik Yönetimi Araştırma Merkezi'nden Emniyet Müdürü Cihangir Baycan, Güvenlik Dairesi Başkanlığı'ndan Emniyet Amiri Kürşat Yıldız ve Ankara Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden Emniyet Müdürü Hasan Doğancı, İnegöl ve Dörtyol olaylarını mercek altına aldı.

Üç  polis şefi, olayların ardından İnegöl ve Dörtyol'a giderek bu ilçelerde görevli 13 üst düzey polis yöneticisi, 19 polis memuru ve olaylara karışan 19 vatandaşla birebir görüşmeler yaptı.

İNEGÖLLÜLER BEKLEMİYORMUŞ

İnegöl'de mülakata katılanların yüzde 45'i, ilçede ranta dayalı bazı gruplaşmalar olduğunu söyledi. Ancak katılımcıların tamamı, İnegöl'de böyle bir olayı kesinlikle beklemediklerini ifade etti.

Dörtyol'daki mülakata katılanların yüzde 75'i ise 'ilçede gruplaşmalar var' dedi. Katılımcıların yüzde 57'si, böyle bir olay beklediğini belirtti.

Polis şefleri, mülakatlarda elde ettikleri bulguları bir rapor haline getirdi. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'a sunulan raporda benzer olayların yaşanmaması için bazı önlemlerin alınması önerildi:

Silah ve gazın uygun zamanda kullanılmaması, etkiden çok tepkiye neden oldu. Çoğu görüşmeci, bu araçların kullanımının halkı daha çok galeyana getirdiğini ifade etti.

Uzak mesafede etkili olan gaz, yakın mesafede grubu dağıtacak güç yoksa kullanılmamalı. Her iki ilçede mülakata katılanlar, yakın mesafeden havaya ateş açılmasının kalabalığı tahrik eden en büyük faktörlerden biri olduğunu ifade etti.

Gözaltına alma, topluluğu galeyana getirmeyecek şekilde gerekirse delilleri toplanarak geciktirilmeli. Doğru kişilerin delilleriyle gözaltına alınması, polise olan güveni artırır. Aksi takdirde adalet beklentileri yerine getirilemez ve gerginlik düşmez.

ÖZEL STATÜLÜ İLÇE

Özellikle İnegöl ve Dörtyol gibi büyük ilçelerde kaymakamlık sistemi yetersiz kalıyor. Bu gibi ilçeler 'özel statülü ilçe'ye dönüştürülerek kaymakam yardımcılığı ve basın protokol müdürleri ihdas edilmeli.

Aslında il ve ilçelerde, müdahale planları var. Ancak ani gelişen toplumsal olaylarda nelerin, nasıl yapılacağı kurumsal olarak düzenlenmemiş ve pratikte kesinlikle yeterli değil. Planlar, kesinlikle tatbikatlarla personele öğretilmeli.

GÖÇE ÖZEL NİTELİKLİ PERSONEL

Göç alan büyük il ve ilçelere uygun sayı ve nitelikte personel istihdamı sağlanmalı. Herhangi bir trafik, asayiş veya terör olayından sonra toplu hareketlenmelere karşı tedbirler arttırılmalı, küçük grup kontrollü bir şekilde dağıtılmalı ve çatışmaya dönüşmesi engellenmeli.

ENTEGRASYON VE İLETİŞİM ŞART

Vatandaş, bu olayların yaşanmaması için, göç eden vatandaşların ve mahallelerinin ilçeyle entegrasyonunun sağlanmasını istiyor. En büyük görev de yöneticilere düşüyor.

Vatandaşla iletişim, provakasyonların önüne geçebilmenin en etkili yolu. Çünkü yalan yanlış haber, kalabalıkları galeyana getirebiliyor.

http://www.aksam.com.tr/biber-gazi-tahrik-sebebi--2607h.html
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.