Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

29 Nisan 2024, 13:28:55

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 112
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 82
Total: 82

Avukatlara kötü davranan emekli hakimin avukatlığa müracaatı kabul edilmedi

Başlatan kilimanjaro, 15 Ocak 2013, 14:58:20

« önceki - sonraki »

kilimanjaro



Antalya Barosu, 300'ü aşkın avukatın, hakimlik yaparken kendilerine kötü davrandığı gerekçesiyle başvurusunun reddedilmesini istediği emekli hakim Hüseyin Rahmi Özdemir'in avukatlık istemini kabul etmedi.

Antalya Adliyesi'nde 5 yılı aşkın süre 3'üncü İcra Mahkemesi'nde görev yapan hakim Hüseyin Rahmi Özdemir, geçen 15 Kasım'da emekliye ayrıldıktan sonra 20 Kasım'da avukatlık yapmak için Antalya Barosu'na başvurdu. Bunun üzerine 300'ü aşkın avukat, Antalya Barosu'na itiraz dilekçesi verdi. Dilekçede, Özdemir'in hakimlik yaptığı dönemde avukatlara yönelik sergilediği, mesleğin saygınlığı ve onurunu aşağılayıcı, avukatın duruşma salonundaki konumu ve sıfatını görmezden gelen, hatta avukatların duruşma ve dava seyri hakkında mevcut yasal haklarını kısıtlayacak boyutlarda tutum ve davranışlar sergilediği ileri sürüldü. Avukatlar, bin 136 sayılı Avukatlık Kanunu 5'inci maddesi C bendinde belirtilen, 'Avukatlık mesleğine yaraşmayacak tutum ve davranışları çevresince bilinmiş olmak' şartının mesleğe kabulde engel şartlardan sayıldığını, bu nedenlerden dolayı Hüseyin Rahmi Özdemir'in avukatlık mesleğine kabul isteminin reddedilmesine karar verilmesini istedi. Önceki gün toplanan Antalya Barosu Yönetim Kurulu, Özdemir'in avukatlık talebini oybirliğiyle reddetti.

Yönetim Kurulu kararında emekli hakimin görev yaptığı dönemde avukatlara sergilediği davranışlardan örnekler de verildi. Bu örneklerden bazıları şöyle sıralandı:

"* Hakimlik yaptığı dönemde odasına girdiğimde beni kovan sayın emekli hakimin önce şahsıma sonra mesleğime karşı takındığı bu saygısız tutum karşısında...

* Meslektaşlarımıza karşı onur kırıcı ve aşağılayıcı söz ve fiilleri pervasızca sergileyen, tüm meslektaşlarımızın toplum içinde, kalem memurları ya da diğer meslektaşları huzurunda, defalarca, meslek tecrübesine bakmaksızın hor gören bahsi geçen kişinin mesleğe kabulü mesleğe saygısızlıktır.

* Adı geçen şahsın meslektaşlara karşı onur kırıcı, rencide edici ve meslek etiğine yakışmayan davranışları vukuu bulmuştur.

* Birçok avukat arkadaşımız bu kaba davranış ve sözlere maruz kalmıştır. Çok fazla söz, olay vs bulunmakla birlikte son olarak stajyer avukatımız bir dilekçe ile odasına gittiğinde 'Sen git avukatın gelsin' şeklinde yanıt vermiştir.

* Avukatları aşağılayıcı konuşmasının yanında stajyer bir avukatı da mahkeme salonundan atmıştır.

* Mesleğimizin saygınlığını ve onurunu aşağılayıcı, avukatın duruşma salonundaki konumunu ve sıfatını gözmezden gelen hatta avukatların duruşma ve dava seyri hakkında mevcut yasal haklarını kısıtlayacak boyutlarda tutum ve davranışlar sergilemiştir." (dha/ Mehmet ÇINAR)

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1116533&CategoryID=77
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

kilimanjaro



Antalya'da emekli hakim Hüseyin Rahmi Özdemir'in avukat olmak için başlattığı mücadele mutlu sonla bitti.

Antalya Barosu, 174 avukat ve çoğunluğu stajyer avukatın, hakimlik yaparken kendilerine kötü davrandığı gerekçesiyle başvurusunun reddedilmesini istediği emekli hakim Hüseyin Rahmi Özdemir'in avukatlık istemini kabul etmemişti. Özdemir konuyu Türkiye Barolar Birliği'ne taşıdı. Türkiye Barolar Birliği Antalya Barosu'nun red kararını oy birliği ile kaldırdı. Kararın Adalet Bakanlığı tarafından onaylandığı ve Özdemir'in Mayıs ayı içinde avukatlık levhasının geleceği belirtildi.

Antalya'da emekli Hakim Rahmi Özdemir, avukat olmak için başlattığı mücadelede Antalya Barosu tarafından reddedildi. Antalya Adliyesi'nde 5 yıldır, 3'üncü İcra Mahkemesi'nde görev yaptıktan sonra geçen 15 Kasım 2012 tarihinde kendi isteği ile emekliye ayrılan hakim Hüseyin Rahmi Özdemir, 20 Kasım 2012'de avukatlık yapmak için Antalya Barosu'na başvurdu. Antalya Barosu, 174 avukat ve çoğunluğu stajyer avukatın, hakimlik yaparken kendilerine kötü davrandığı gerekçesiyle başvurusunun reddedilmesini istediği emekli hakim Hüseyin Rahmi Özdemir'in avukatlık istemini kabul etmemişti.

Antalya Barosu Yönetim Kurulu'nun 09.01.2013 tarihli kararı ile Hüseyin Rahmi Özdemir'in Antalya Barosu levhasına yazılma istemini,1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 5/C.Maddesi uyarınca reddine karar verdiği belirtildi. Bunun üzerine emekli hakim konuyu Türkiye Barolar Birliği'ne taşıdı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu 15.02.2013 tarihinde Özdemir'in itirazını kabul ederek bu kararda, Antalya Barosu Yönetim Kurulu'nun red kararına dayanak yaptığı bir kısım Avukat ve Stajyer Avukatların Baroya sundukları dilekçeler ile ilgili olarak "söz konusu dilekçelerin hemen hemen hepsinin aynı matbu ve aynı mahiyette dilekçeler olduğu, tutanaklar ile avukat hakları merkezi tarafından verilen tarihsiz raporun, avukatlık mesleğine yaraşmayacak tutum ve davranışları çevresince bilinmiş olarak değerlendirilemeyeceği, dosya içerisinde de bu hususta başkaca bir belge olmadığının görüldüğü" gerekçesi ile Antalya Barosu kararının kaldırılmasına oy birliği ile karar verdi. Bu kararın Adalet Bakanlığı tarafından onaylanarak kesinleştiği bildirildi.

Antalya Barosu geçen 3 Nisan'da Özdemir'in avukatlık talebinin kabulüne karar verildiği kaydedildi.

Antalya Barosu'nun kararına dayanak teşkil eden 1136 Sayılı Yasa'nın 5/C.Maddesi ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi 2012/116 Esas sayılı dosyasında iptal kararı verdiği duyuruldu.

Bu karar ile Antalya Barosu'na sunulan dilekçelerin somut hiç bir olay içermediğini hepsinin matbu mahiyette kaldığını söyleyen Özdemir, "Bu süreçte iyi niyetten uzak amaç güdüldüğü, hatta bir kısım dilekçelerin baro kafeteryasında masalara dağıtıldığı, fotokopi odasında bırakılarak çoğaltılmasının sağlandığı görülmüştür. Bu tutumun hak savunuculuğu görevine uygun düşmediği, şikayetçi her avukat yada stajyer avukatın varsa bizzat kendi problemini yazıp açıklaması gerekirken bu yolun izlenmediği, bana ve aileme karşı karalayıcı ifadeler kullanılmıştır. Yasal süreçlerde devam etmektedir" dedi.

Medyada yer alan haberlerde gerçek dışılık olduğunu savunan Özdemir, "Yine 172'si isim ve imzalı 2 tane sadece imzalı dilekçe olduğu açıklaması yapılmış ise de 4.12.2012 tarihi itibariyle dilekçe sayısı 167' dir. Beni şikayet eden dilekçelerdeki isimleri avukat ve çoğunluğu stajyer avukatı tanımıyorum. Görüştüysem bile kısa süreli görüşmeler olmuştur. Ben her zaman adalete güvendim. Hukuk adamlığı hakim, savcı, avukatlık titizlik gösterilmesi gereken bir iştir. Özenli hareket etmemiz gerekir. Adalete olan inancımı kaybetmedim. Yanlışın düzeleceğine baştan bu yana inanandım. Adalete güveniyorum. Şuanda ben haklı bulundum. Kısa süre içinde görevime başlayacağım" dedi.

http://www.yenialanya.com/guncel/emekli-hakim-avukatlik-icin-vize-aldi-h63296.html
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.