Haberler:

deneme

Ana Menü
Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - mcatakan

#1
Merhabalar,

Başladığınız günden bir sonraki ayın aynı günüde 1 ay dolmuş sayılır. Bunun size verilen değişim kağıtlarının üzerinde de belirtilmesi gerekir. Yani 19 Temmuz'da staja başladıysanız, 19 Ağustos'da süreniz dolmuş olur; ancak dediğim gibi bu değişim kağıtlarının üzerinde belirtilir. Bazen tam 1 ay bazen 30 gün şeklinde yazar ve sürenin nasıl hesaplanacağı açıkça belirtilir. (İstanbul Barosu özelinde konuşuyorum, diğer barolarla ilgili bir fikrim yok açıkçası) Örneğin benim zamanımda 1,5 aylık süre tanımlanırken: Başladığınız günden bir sonraki ayın aynı günüde 1 ay dolmuş sayılır ve bunun üzerine 15 gün sayılarak 16.gün değişim yapılır... benzeri bir ifade vardı.
Kanımca sizin ayın 19'nda da çalışmanız ve 20'sinde degisim yapmanız gerekirdi. Yinede bu durumu Staj Merkezine sormakta fayda var.
Bu tarz eksiklikler için stajın tamamı yanmaz, son kontrolde böyle bir hata tespit edilirse, eksik kısım tamamlattırılır.
#2
Sayın nerimancc

Konuyla ilgili bulunduğunuz şehirdeki baronun adli yardım bölümüne başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer ekonomik durumunuzun yeterli değilse, baronun görevlendireceği bir avukat sizin vekilliğinizi ücretsiz olarak üstlenecektir.




İSTANBUL BAROSU ADLİ YARDIM BÜROSU


Adli Yardım Bürosu, hafta içi her gün hukuki yardıma ihtiyacı olup avukatlık hizmetinden yararlanmak için maddi olanağı bulunamayanlara, iki şubesi ve merkez bürosuyla hizmet sunmaktadır. Başvuru sırasında istenen belgeler;

    Muhtardan alınacak fakirlik belgesi,
    Muhtardan alınacak ikametgah belgesi,
    Nüfus cüzdan fotokopisi,
    Dava için gerekli belgelerin fotokopisi

(NOT : Beyoğlu Merkez büromuza yapılacak başvuruların randevu alınarak yapılması rica olunur.)

İLETİŞİM

Merkez Büromuz
Adres: İstiklal cad. Orhan Adli Apaydın sok. Baro han. Kat: 3/304 Beyoğlu/İstanbul

Tel: (0212) 251 63 25 (dahili 148 - 150 - 163 - 201 - 219 - 225)
Fax: (0121) 245 83 67


Bakırköy Şubemiz
Adres: İstanbul Cad. Dereli İş Hanı No:16/5 Bakırköy/İstanbul

Tel: (0212) 583 12 33
Faks: (0212) 570 90 14

Gaziosmanpaşa Şubemiz
Adres: Merkez Mah. Eyüp Yolu Ecla Sok. No:7 Gaziosmanpaşa/İstanbul

Tel: (0212) 616 88 56
Faks: (0212) 616 88 57


Kadıköy (Anadolu Yakası) Şubemiz
Adres: Bahariye caddesi 82/7 Kadıköy/İstanbul

Tel: (0216) 414 68 53
Faks: (0216) 414 68 43


Kartal (Anadolu Yakası) Şubemiz
Adres:Orhantepe Mahallesi Derya Sokak No:3 Kartal/İstanbul

Tel: (0216) 352 53 92-95
Tel: (0216) 352 53 95
Fax: (0216) 352 53 90
#3
Sayın k.alem,

İdareye yapılan başvurularda idari makam 60 gün içersinde -olumlu veya olumsuz- herhangi bir cevap vermezse; bu talebi "zımnen" reddettiği anlamına gelir. Bu nedenle başvuru tarihinden itibaren 60 gün geçmesi beklenmelidir. 60. günden sonra 4483 Sayılı Kanunun 9/2 maddesi gereğince 10 gün içersinde "zımni ret kararına" karşı "şikayetçi veya Cumhuriyet Başsavcılığınca" itiraz edilebilmektedir.
#4
Sayın metko17,

Ortak alanlardaki, esaslı olmayan ve bina ve maliklerin ortak yararına olan değişikliklerde karar, kat maliklerinin arsa payı ve sayı bakımından çoğunluğunun vereceği kararla sağlanabilir. Burada salt %51'in yanı sıra toplantıya katılanların arsa payları da önem arz etmektedir.
Ayrıca genel kurulun gündeminde olmayan konularda karar alınması mümkün değildir. Bu nedenle genel kurulun gündeminde olmayan apartman yöneticisi seçimi de yürülükteki mevzuata uygun değildir.
Yine tebligatın bizzat kat malikine yapılması gerekmektedir. Panoya yapılan tebligat geçersizdir.
Kararın verildiği genel kurula katılmadığınız için kararı öğrendiğiniz tarihten itibaren 1 ay içersinde; her halükarda kararın verildiği tarihten itibaren de 6 ay içersinde taşınmazın bulunduğu yerdeki Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açabilirsiniz.
#5
Staj Bitim Raporu Ek'tedir.
#6
Muhakkak yararı olacaktır; ancak söz ettiğiniz bölümden önlisans eğitim alarak tam bir fayda sağlamanız zor. Açıköğretimde yer alan diğer programlara yönelmenizde fayada var diye düşünüyorum.
Şayet uluslararası ilişkiler programında kararlıysanız bu bölümde -okulunuzun imkanlarıda elveriyorsa- çift anadal yapmanızı tavsiye ederim.
#7
Merhabalar,
Hukuk Fakültesinden mezun olan kişilerin çalışabileceği alanlar bir hayli fazla. Hem özel sektörde hemde kamu alanında geniş iş yelpazesinden seçeceğiniz mesleğe göre kendinizi geliştirmeniz ve ikinci bir üniversiteyi okumanızda fayda var.
Örneğin kaymakam olmak gibi bir düşünceniz varsa benim tavsiyem "kamu yönetimi" okumanız yönündedir. Bu sayede meslek hakkında daha fazla bilgi ve donanıma sahip olmuş olursunuz. (Bu arada kamu yönetimi bölümünde bir hayli hukuk dersinin olduğunu ve bu sayede dersleri kolayca verebileceğinizi göz önünde bulundurun.)
Düşünceniz şirket avukatlığı veya vergi hukukunda uzmanlaşmış bir avukat olmaksa; Muhasebe veya muhasebe derslerinin yoğun olduğu bir bölümde okumanızı tavsiye ederim. Bu sayede şirketlerin ihtiyacı olan ve hukuk fakültesinde pekte değinilmeyen ve/veya yüzeysel geçilen dersleri etraflıca öğrenir, mesleğinizde bir adım öne geçersiniz.
Şayet büyük avukatlık ortaklıkları/büroları veya şirket/holdinglerin hukuk departmanlarında çalışmak istiyorsanız hangi bölüm olursa olsun mutlaka ikinci üniversiteyi (açıköğretim bile olsa) okuyun. İşletme, iktisat vs bölümünüz ne olursa olsun bu CV'nizde yer alan önemli "tercih sebepleri"nden olacaktır.
#8
Avukatlık stajında İstanbul (Sultanahmet) Adliyesi'nin sıralaması aşağıdaki şekildedir.
1-Savcılık: Herhangi bir savcılık bürosunda(Hazırlık, Ekonomik Suçlar, Basın...) 15 günlük stajı kapsar.
2-İdare Mahkemesi: İstanbul'da 1 tane idare mahkemesi olduğu için stajını İstanbul'da yapan her avukat stajyeri Yenibosna'da ki İdare Mahkemesi'nde stajını yapar. Komisyonun ataması doğrultusunda herhangi bir idare mahkemesi veya vergi mahkemesinde 15 gün boyunca staj yapılır.
3-Ağır Ceza Mahkemesi: Staj süresi 1 aydır. Burada dikkat edilmesi gereken süredir. Ağır ceza mahkemesinde 1 ay 30 güne tekabül etmeyebilir. Örneğin 1 temmuzda da staja başladığınızda bir sonraki ayın aynı gününden bir sonraki günde staj değişimi yaparsınız(örneğimizde 2 Ağustos.) Bu durumda staj süreniz 33 gün olacaktır. Ancak stajınızın bu dönemi şubat ayına denk gelirse, stajınız 2-3 gün kısalacak ve 30-31 gün staj yapmış olacaksınız. Bir diğer önemli nokta ise stajın yapıldığı adliyedir. İstanbul Adliyesi'nde (Sultanahmet) Ağır Ceza Mahkemesi stajı 1 ay boyunca aynı mahkemede yapılırken, bazı adliyelerde (Bakırköy Adliyesi gibi) staj 2'ye bölünüp 15 gün Ağır Ceza Mah., 15 gün Çocuk Ağır Ceza Mah.'nde gerçekleştirilir.
4-Asliye Ceza Mahkemesi: Staj süresi 15 gündür.
5-Sulh Ceza Mahkemesi: Staj süresi 15 gündür.
6-Sulh Hukuk Mahkemesi: Staj süresi 15 gündür. Hukuk mahkemeleri Sultanahmet'te değil Sirkeci'dedir.
7-Asliye Hukuk Mahkemesi: Staj süresi 1,5 aydır. 1,5 ay 45 güne tekabül etmeyebilir. Başladığınız günden bir sonraki ayın aynı günüde 1 ay dolmuş sayılır ve bunun üzerine 15 gün sayılarak 16.gün değişim yapılır... Asliye Hukuk Mahkemesi Stajı, başladığınız aya göre 44-47 gün sürebilir. Bakırköy Adliyesi'nde ise stajın 7.basamağı 3'e bölünür ve 15 gün Asliye Hukuk Mahkemesi, 15 gün İş Mahkemesi ve 15 gün Ticaret Mahkemesi şeklinde olmak üzere 45 günde ifa edilir.
8-İcra Müdürlüğü: Staj süresi 1 aydır. İcra müdürlüklerinde yapılan stajın ardından avukat stajyerlerinin adliye stajı tamamlanmış olur.
#9
Muvafakatname Örneği ektedir. Bu belgeyi stajınızın ikinci 6 aylık bölümde baroya sunmanız gerekmektedir; ancak diğer staj evraklarınızla birlikte stajınızın başlangıcında baroya sunmanızda da bir mahsur yoktur.
#10
Staj Mektubu Örneği ektedir. (Gerekliliği tartışılsada prosedür gereği baroya sunulmak zorunda olunan ve genellikle avukat tarafından hazırlanmak yerine stajyerce hazırlanıp avukata imzalatılan belge...)
#11
Beyanname Örneği ektedir. Beyannamede belirteceğiniz Ağır Ceza Mahkemesi aslında sizin hangi adliyede staj yapmak istediğinizi gösteren bir tercihtir. Bakırköy Ağır Ceza , Kadıköy Ağır Ceza vs gibi belirteceğiniz ilçe sizin ilerde de stajınızı devam ettireceğiniz adliye olacaktır.
#12
Takdim - Askı Formu ektedir. Bu formda dikkat edilmesi gereken nokta; sizi baroya takdim eden 2 avukatında hem formun en altına hemde fotoğrafınızın üzerine gelecek şekilde imza atmasıdır.
#13
İstem kağıdı ektedir. Genel olarak 5. ve 9. sorunun cevabı merak edilmektedir. 5. soruda adeta sizden bir CV isteniyor gibi görülebilir. Oraya uzun uzun açıklama yapmak yerine "öğrencilik" yazmanız yeterli. Tek tek gittiği okulları, mezuniyetini, mezuniyet derecesini vb yazan arkadaşlar oldu ve buna gerek olmadığı, sadece "öğrencilik" yazmanın kafi olacağı baro yetkilileri tarafından belirtildi.
9.Soru ise dikkat edilmesi gereken bir nokta. 9.soruda yazacağınız 5 avukattan birine baro bir mektup yolluyor (yolluyor derken, mektubu size veriyor siz avukata götürüyorsunuz). Bu mektupta avukattan sizin hakkınızda araştırma yapmasını ve sizinle ilgili raporun baroya iletilmesini talep ediyor. Genellikle 3.sırada yer alan avukata bu mektubun gönderildiği tecrübeyle sabittir.
#14
Adliye stajınızda her mahkemede sizden istenen ve doldurmanız gereken staj devam çizelgesi ektedir.
#15
Öneriler / Stajyer Avukatlar
20 Eylül 2010, 10:27:15
Merhabalar,
Öncelikle böyle yararlı bir site kurduğunuz için tebrikler ve teşekkürler..
Benim önerim -her ne kadar vekil olmasalarda- stajyer avukatlar için bir bölüm açmanız ve stajyer avukatların staj işlemleri, SEM'deki dersler, sınavlarla ilgili bilgi paylaşımını sizin web siteniz aracılığıyla sağlayabilmesi. Ben bu bölümün içeriğinin güncellenmesinde size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım..
#17
Merhabalar,
Elinde 89/2 haciz ihbarnamesi olan meslektaşım varsa bir örneğini buraya ekleyebilir mi?
Şimdiden çok teşekkürler.
#18
İstanbul Barosu 26.000 üyesi ile dünyanın en büyük barosu oldu. İstanbul barosunu 23.000 üye ile New York barosu, 22.000 üyesi ile Paris Barosu ve 15.000 üyesi ile Tokyo Barosu izliyor.
İstanbul Barosu'nun değerli üyelerine hayırlı olsun mu denir yoksa geçmiş olsun mu yorum sizlerin...
Detaylı bilgi için tıklayın.
#19
İstanbul Barosu borcu bulunmayan tüm avukatlara ve stajyer avukatlara Anadolu Sigorta'dan 20.000TL'ye kadar Ferdi Kaza Sigortası yaptırdı. Üstelik primlerde İstanbul Barosu tarafından karşılanacak.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayın.