Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

26 Nisan 2024, 15:04:18

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,264
  • Latest: Elçin
Stats
  • Toplam İleti: 8,824
  • Toplam Konu: 4,365
  • Online today: 106
  • Online ever: 549
  • (13 Ocak 2023, 13:23:05)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 84
Total: 84

Avukatsız açılan veya açılacak olan davalarla ilgili hukuki destek sağlıyoruz

Başlatan admin, 19 Ekim 2012, 00:48:09

« önceki - sonraki »

admin

Avukatsız olarak açtığınız veya açacağınız davalarınızla (*) ilgili tüm sorularınızı (**) cevaplandırıyoruz. Bu imkandan yararlanmak için şayet üye değilseniz bir dakikanızı ayırıp öncelikle sitemize üye olmanız (üyelik ücretsizdir) ve bu kategori altında açacağınız yeni konular ile sorunuzu yöneltmeniz gerekmektedir. Gönüllü avukatlarımız, en kısa zamanda size dönüş yapmaya çalışacaktır.

Bu hizmeti sunmaktaki yegane amacımız, ekonomik durumu itibariyle bir avukatla anlaşarak davasını takip ettirme imkanına sahip olamayan veya çeşitli sebeplerle bu yola başvuramamış kişilerin, işverenler ve bankalar gibi her yönden güçlü olan muhatapları karşısında haklarını etkin şekilde kullanabilmesine bir nebze olsun yardımcı olmaktan ibarettir. Diğer tüm hizmetlerimizde olduğu gibi, vekil.net ailesi olarak sitemizin bu hizmetinde de hiçbir ticari amacın bulunmadığını (o kadar ki sitemizde hiçbir reklama da yer verilmemektedir) belirtmek istiyoruz. Bu hizmetimizden istifade eden mağdur vatandaşlarımızın gasp edilen haklarına kavuşmasında ifa edeceğimiz küçük bir katkı en büyük kazancımız olacaktır.

Ekonomik durumu itibariyle bir avukatla anlaşarak davasını takip ettirme imkanına sahip olamayan kişilerin, bulundukları ilin barosuna adli yardım kapsamında müracaat etmesi halinde, gerekli koşulların varlığı durumunda baro tarafından bu kişilere ücretsiz avukat tahsis edilebileceğini de önemle hatırlatmak istiyoruz.







(*) Hizmetimiz hangi tür davaları kapsıyor?
İhbar ve kıdem tazminatı, iş kazası, işe iade gibi İş Hukukundan doğan davalar, bankalara karşı açılmış olan davalar (kredi dosya masrafından doğan alacağın tahsiliyle ilgili davalar, icra dosyasıyla bağlantılı senetteki -bono veya çek- yahut sözleşmedeki imza inkarından kaynaklanan davalar, internet dolandırıcılığından -dolandırıcılar tarafından yasa dışı yollarla banka internet hesabına girilerek hesabın boşaltılmasından- doğan davalar, dolandırıcılar tarafından yasa dışı yollarla banka ATM kartı ve şifre bilgileri ele geçirilerek hesabın boşaltılmasından kaynaklanan davalar, kredinin erken kapatılmasından kaynaklanan ihtilaflarla ilgili davalar, vs.), gayrimenkul davaları, şufa (önalım) davası, trafik kazalarından kaynaklanan davalar, boşanma davası gibi birçok dava türünde bu destekten yararlanmanız mümkün.

(**) Dava dosyasının incelenmesini gerektirecek nitelikteki sorular sitemizin sunduğu hukuki destek hizmetinin kapsamı dışında kalmaktadır.

admin

Şufa (önalım) davalarıyla ilgili çeşitli konulardaki emsal Yargıtay Kararlarını okumak için lütfen tıklayınız.

admin

Bankaların kredi kullanımında tahsil ettiği dosya masrafının iadesiyle ilgili emsal mahkeme ve Yargıtay Kararlarını okumak için lütfen tıklayınız.

admin

Kambiyo senetlerine (çek, bono, poliçe) özgü icra takibinde senetteki imzanın borçlu keşideciye ait olmadığına ilişkin borçlunun ileri sürdüğü imza inkarıyla ilgili detayların anlatıldığı yararlı bir makaleyi okumak için lütfen tıklayınız.

admin

Bankaların internet bankacılığı işlemleri için kullandıkları sistemlerdeki kimi güvenlik açıklarını suistimal eden dolandırıcıların şifre ve parola gibi kişisel bilgileri ele geçirerek girdikleri banka hesabından aktardıkları bedellerin bankalardan geri alınabilmesi mümkündür. Aynı durum, kart kopyalama gibi tekniklerle ATM kartı ve şifre bilgilerinin dolandırıcılar tarafından ele geçirilip hesaptan çekilen paralar için de söz konusudur. Konuyla ilgili emsal Yargıtay Kararlarını okumak için lütfen tıklayınız.

zekiyegulmus

merhabalar, babamın yaşadığı bir trafi kazası sebebiyle bize açılan bir dava söz konsuudur?
Maddi sıkıntılar yüzünden avukat tutamıyoruz ve konu ile ilgili hiçbir yol yordam bilmiyoruz.
Bize yardımcı olabilir misiniz?


müsterek

merhaba benim bir sorum olucaktı araştırdım fakat buna dair bir şey bulamadım .

müşterek tarım arazisizinde hissedarlardan biri hisse payını sattıktan ve satış işlemi noterde gerçekleştirilip hisse payı alındıktan 6 ay  sonra tekrar hisse satışı yapılacağında öncelik hakkına mı sahip olur yoksa ilişiği kesilmiş bir 3. şahıs olarak mı görülür ?
  müşterek hisseli  tarım arazisinde hissedarlar yanlızca kendi aralarında alım satım yapabilir yasasına göre ; miras kalan bu hisseli tarım arazisinde eski hissedar  hissedar kan bağı sebebiyle tekrar hisse satın alabilir mi ?
hisse alabilme durumu varsa öncelik tanınma durumu olur mu ?


şimdiden teşekkurler umarım yardımcı olursunuz ?

Nooname

Eski komşularımızın hakaretine uğradık. Arkadaşım bıçakla hafif yaralandı darp raporu aldık ve karakola şikayetçi olduk. Mesaj geldi 'mahkemeye polis zoruyla getirileceksiniz'  yazıyor. Benim sorularım
1)  dava öncesi şikayetten vazgeçme şansımız var mı.
2) eğer yoksa yerimize avukat gönderebilir miyiz
Bu insanlar da orada olacak mı. 15 sabıkası olan insanlar bu kişiler yeniden kavga çıkar ve saldırırlar orda can güvenliğimiz yok. Şimdiden teşekkürler

badraslı

Kendisini Mit Bölge Sorumlusu olarak tanıtan defalarca nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılanmış bir şahış beni kuruma yerleştireceğini iddaa ederek benden para aldı ayrıca çalışmış olduğum işten çıkarttırdılar seni işe sokacağız bahanesi ile ve 1 senedir işsizim ve çok mağdur oldum ayrıca bu şahısın bende işle alakalı evrakları istediği zaman ses kaydını almıştım şahış şu anda cezaevinde zzaten firari imiş baya nitelikli dolandırıcılık suçuna karışmış benim sorum bu şahısa maddi ve manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum nasıl bi yol izlemeliyim bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler...

orhan05

merhaba babam 2013 yılında aktifbanktan 12850 tl tüketici çekti. karşılığında 3850 tl hayat sigortası yapmışlar (sigortayı aradığımızda bize babamın imzaladığı sigorta poliçesini yollayın diye müracat ettik onlarda bize  poliçe bilgisi diye tam metin yazmıyor 4-5 sayfa sigorta ilgili yazı ve azalan teminat tablosu  adı altında Uzun Süreli Azalan Teminatlı Kredi Hayat sigortası poliçesi imza yok yolladılar.) babam 17.11.2016 tarihinde vefat etti. aktifbankı aradım bana ölüm belgesi veraset belgesi varilerin imzsı ile bakiye alacakların geri istenmesi ile ilgili yazı istediler yolladım. banka bize 13 aralıkta bakiye alacağımızın olmadığı sigorta tarafından borcu kapatıldığını söylediler bizde sigorta şirketini aradık bize ptt tarafından kredi çekilriken  iki sayfa yazı verdiler ondada sigorta ile ilgili tüm sorularınızı buraya sorabilirsii dedi ama verilen kağıtta Uzun Süreli Azalan Teminatlı Kredi Hayat sigortası yazmiyıor şimdi sigorta şirkeketi bize şimdiye kadar ödenen 12500 civarındaki meblayı ödemiyor ne yapmalıyız herşeyi kabullanim vazmı geçelim yoksa ne yapalım teşekkürler

mhayri

merhabalar öncelikle bu şekilde insanlara vatandaşa vermiş olduğunuz hizmetten dolayı sizlere çok teşekkür ederim benim aslında online olarak bazı sorunlarım var 2 dolandırıcılık geldi başıma ve son olarak en önemlisi ttnet tarafından hakkımızda icra işlemi başlatılmış olmasıdır 15.03.2017 tarihinde edevlette farktettiğimiz konu ile ilgili tarafımıza avukatların mesajlarıylada konu ile ilgili bilgilendirildik ancak durum o kadar vahim o kadar saçma bir hal aldiki ben ne yapacağımı bilmiyorum psikolojik olarakda ciddi anlamda etkilenmiş durumdayım haksız olanın haklı olana dava açtığı bu devirde bana haksız olarak yapılmış sorunlarını es geçerek beni haksız duruma düşürmek isteyen bir ttnet var konuyu burdan yazmak istiyorum lütfen herkesi yormuş olacağım bu yüzden kusuruma bakmasınlar yani maddi olarakda elimden geleni yaparım kimseyi boş çevirmem ancak tabiki benimde ekonomik olarak bir bütçem var konuya gelecek olursak ''2014 yılında 2 senelik telefonla bir sözleşme yapıldı ilgili firmayla bu sözleşme şartlarıda müşteri temsilcisi bize taahütünüz ile birlikte tarafınıza modem gönderilecek dedi ve 1 sene bize modem gelmedi hizmeti kusurlu şekilde kullandık yani doğal olarakda hizmeti gerektiği gibi alamadık normalde suçlu oldukları halde bizi icraya vermişler bunun üzerine 1 yıl sonra arayıp özürde dilediler ve bize bahsi geçen ürünü yani modemi göndermek istediklerini belirttiler ancak sorunda burda başlıyor bana 1 sene önce taahütümde göndermeleri gereken ürünü 1 sene sonra tekrar taahüt yaparak göndermeleri bizde hakkımız olduğu için ürünü göndermelerini istedik tabiki zaten aradıklarında özür dilemeleri suçlu olduklarını belgesidir ve bu yöntemle bizi 2 yıl olması gereken taahüt süremizi 3 yıla çıkarıyorlar yani onlara bağlı olmayı ancak bizim hizmet süremiz 2 yıl sonra yani 2016da sona eriyor ve son faturalarımızda taahütümüzde olması gereken gibi değil yüksek bedelle ödemesinide yaptık başka firmaya geçtik belgeleride var normalde modem ve hizmet 2 yıllıktı ama modemi 1 yıl sonra gönderdikleri için 1 yıl kullanmış olduk ve taahütümüz bittikten sonra dsmarta geçtik modemi bu 2 yılın içinde tutmamışlar arkasından bize son fatura olarak 202tl bir meblağ gönderdiler aradım sordum modem ücreti dediler bende normalde taahütümle gelmesi gereken bir ürünü sizin sorunlarınız yüzünden 1 sene sonra aldım normalde siz bana eksik yada kusurlu hizmet sunmuş oldunuz dedim çözüme ulaşamadan konuşma bitti bunun üzerine bizi icraya vermişler ttnet beyler yani biz şimdi onlardan hani sonuçta telefonla taahüt yapıldı ve her arandığımızda görüşmeler kayıt altındaya ilgili görüşmenin tespit edilmesini isteyebilirmiyiz yani bunun sonucunda 2 yıllık taahütümüzde ücreti istenen modemin sözleşmeye dahil olduğunu ancak buna istinaden 1 yıl kusurlu hizmet veriklerinide ispatlamış oluruz modemin bana geldiği tarihde belli yani belgesi var bu görüşmeyi hukuki yolla alabilirsiniz dedi ttnet müşteri hizmetleri şimdi bu durumda ne yapabiliriz özet geçeyim dedim ama durumu anlattım baya uzun oldu yani kusuruma bakmayın icrayı duyunca baya baya delirdik çünkü bu zamana kadar aksayan bir faturamız ödememiz bile yok hiç bir firmaya şu anda ciddi anlamda mağdur olmuş durumdayız bana yardımcı olursanız sevinirim yada yüz yüze konuyu görüşebileceğimiz birisi varsa durumu bizzat anlatabilirim şimdi ttnetin avukatları bizden 470 küsür tl para istiyor ciddi anlamda sorun yaşıyorum yani tebligat ise henüz bize ulaşmadı yani saygılarımla